23948sdkhjf

NRGi har kloge m2

Energikoncernen NRGi har netop modtaget et synligt bevis for at virksomhedens domicil i Århus er bygget så det gør en forskel i klimakampen. Prisen ”Realkredit Danmarks Kloge m2 Pris” der blev overrakt af Realkredit Danmark og Danske Bank er en regional pris. Landsfinalen finder sted i 2010.
Da energikoncernen NRGi fik sat de sidste streger på tegningerne over det nye domicil i Skejby nord for Århus, var der ikke mange, der tænkte på, at de mange kvadratmetre var specielt kloge. Men det er der nu kommet synligt bevis for. Prisen ”Realkredit Danmarks Kloge m2 Pris”, som NRGi netop har modtaget, udeles som belønning til virksomheder, der har gjort noget ekstra for at reducere udledningen af CO2 i forbindelse med bygningens fysiske og funktionelle rammer.

- Da vi påbegyndte byggeriet af vores nye domicil var det med henblik på at bygge en bygning, hvor vi anvendte det ypperste af det kendte, og vi ville bevise, at såfremt man tænker energibesparelser ind fra starten, så kan det lade sig gøre at bygge energirigtigt, uden at det medfører voldsomme meromkostninger. Og det er lykkedes. Prisen for byggeriet er i den lave ende for tilsvarende domiciler, og vore målinger viser, at selv om kravene til energioptimering siden er skærpet, så holder vores bygning sig stadig under de nye krav, siger Per Svendsen, kommunikationschef i NRGi.

Prisen er en regional pris, og med den følger retten til deltagelse i landsfinalen, hvor NRGi skal konkurrere mod 18 andre virksomheder i Danmark.
- I dag har vi mere end 1.400 målepunkter i bygningen som løbende fortæller os om energiforbruget. Målinger som vi bruger til at sætte ind, hvor der er besparelser at hente. En teknik vi også benytter, når vi er ude som energirådgivere på jagt efter CO2-besparelser. Vi har så at sige taget vores egen medicin, siger Per Svendsen.

Byggeriet på 5.200 m2 stod færdigt i 2007 og er tegnet af arkitekterne schmidt, hammer lassen.

Kilde: NRGi

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125