23948sdkhjf

Nyt dansk oliefelt i produktion

Nordsøfonden og Wintershall Noordzee henter olie fra Ravn, det første nye, danske oliefelt i 10 år

Den første olie fra Ravn feltet blev produceret den 6. januar 2017, og feltet har i marts fået en stabil olieproduktion efter en række tekniske udfordringer. 

Wintershall Noordzee B.V., som er operatør på feltet, er ny på dansk område. Nordsøfonden deltager i projektet med en andel på lige over 36 procent. Det fremgår af Nordsøfondens hjemmeside.

Ravn som frontløber
Produktion fra Ravn feltet er første fase i en mulig større udbygning i området kaldet ”Greater Ravn Area”. Erfaringerne fra udbygningen og produktion af olie i de næste år vil indgå i vurderingen af potentialet for udbygning af fundet Hibonite og andre prospekter i området.

- Ravn er en frontløber på mange områder, og Nordsøfonden glæder sig over, at der trods tekniske udfordringer undervejs nu er produktion fra Ravn, siger Birgitta Jacobsen, direktør for Nordsøfonden.

- Erfaringerne fra dette projekt og de oplysninger, som vi henter ved produktionen, er værdifulde for videre udvikling af denne del af Nordsøen, fortsætter hun.

Udbygning af Ravn feltet
Oliefeltet Ravn ligger i den danske del af Nordsøen tæt ved den dansk-tyske grænse. Feltet blev fundet tilbage i 1986. På det tidspunkt blev det vurderet, at det ikke var muligt at starte produktion fra fundet, og området blev tilbageleveret til staten. Efter 6. udbudsrunde i 2006 blev det hollandske olieselskab Wintershall Noordzee B.V. operatør for en licens, der dækker Ravn feltet. Såvel den teknologiske udvikling som nye øjne på datamaterialet har ført til beslutningen om at udbygge feltet.

Udbygningen af Ravn er opdelt i faser, og i denne første fase er der etableret en ubemandet platform med plads til tre brønde, hvoraf to er udført. Olien findes i sandsten i cirka 4.000 meters dybde. Produktionen fra Ravn feltet sendes ubehandlet via en 8 tommer rørledning til den tyske procesplatform A6-A, som ligger ca. 18 km fra Ravn platformen. Efter at olien er blevet behandlet på platformen, sendes den stabile olie via en eksisterende eksportrørledning til F3 platformen i Holland, hvorfra olien bliver udskibet, se kort nedenfor.

Kilde: Nordsøfonden

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

3.449