23948sdkhjf

Danske cleantech-virksomheder har unikke muligheder

Analyse: Cleantech-branchen er på vej til at blive sektorførende i en lang række lande. Det giver danske virksomheder ganske enestående muligheder.
Cleantech Group og Deloitte har netop udarbejdet en analyse, der afslører, at der i 2009 blev investeret for 28 mia. kr. i cleantech, og at det er den sektor, der på verdensplan gik mindst ned i gear på grund af den finansielle krise.

Analysen viser også, at cleantech er på vej til at blive den førende sektor i en række lande, hvilket giver unikke muligheder for danske virksomheder.

Direktørerne for Udenrigsministeriets danske innovationscentre i Shanghai og Silicon Valley glæder sig over de nye vinde, der blæser over cleantech-branchen, set med danske øjne.

Claus Lønborg fra Innovationscenteret i Shanghai mener, at der er størst markedspotentiale for de danske virksomheder i Kina. Mens Marianna Lubanski fra innovationscenteret i Silicon Valley peger på USA.

- I forhold til eksempelvis Kina er amerikanerne mindre berøringsangste over for små opstartsvirksomheder, hvor mange danske virksomheder typisk kan byde ind med teknologier til solenergi, vandopvarmning eller komponenter i grønne byggerier som en del af det intelligente netværk, siger Marianna Lubanski fra innovationscenteret i Silicon Valley til dagbladet Børsen.

- I flere amerikanske stater har man ændret indtjeningsincitamenterne for forsyningsselskaberne, så de ikke længere tjener penge på at sælge, men på at hjælpe kunder med at spare energi. Mange amerikanske virksomheder ligger på lur i Silicon Valley for at finde ud af, hvad der rører sig af nye, spændende cleantech-ting. Så hvis man som lille dansk virksomhed har en god ide, skal man holde sig til, for det går virkelig stærkt, slutter Marianna Lubanski.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078