23948sdkhjf

Intet land er for lille til grøn teknologi

Ved åbningen af World Furure Energy Summit slog Kronprins Frederik fast, at intet land er for lille til at blive førende inden for grøn teknologi.
- Oliekrisen i Danmark i 1970’erne skubbede os til at søge efter alternative energiløsninger. I løbet af de sidste 30 år har vi haft en økonomisk vækst på 78 pct., men næsten nulvækst i energiforbruget. Og 28 pct. af vores elforsyning kommer fra vedvarende energikilder, sagde kronprins Frederik ved åbningen af den store messe World Furure Energy Summit i Abu Dhabi i går.

Kronprinsen slog fast, at det vigtigste for Danmark er at fortsætte med at investere og forske i udviklingen af klimavenlige løsninger.

Også Miljøminister Troels Lund Poulsen er overbevist om, at der er et grønt eksporteventyr i vente for danskerne.
- Vi er førende på alle bæredygtige løsninger, og det kan udvikle sig til et grønt eksporteventyr de næste år. Der er et stort potentiale uanset, også i Mellemøsten hvor man ellers kunne sætte sig tilbage og leve af olien. Selv i de her områder er der enormt fokus på bæredygtighed, fordi der er god økonomi i det, sagde Troels Lund Poulsen til dagbladet Børsen.

Kronprisen og miljøministeren deltager i en dansk erhvervsdelegation på konferencen, der er verdens største inden for bæredygtighed og energivenlige løsninger.


Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109