23948sdkhjf

Energivejlederuddannelse er blevet en succes

Over 100 installatører, håndværkere og entreprenører er allerede klar til at hjælpe danskerne med at spare penge på el- og varmeregningen, og flere er på vej. De har alle været igennem den nye energivejlederuddannelse, som TEKNIQ og Dansk Byggeri har udviklet i fællesskab.
På uddannelsen lærer håndværkerne at identificere mulige energibesparelser i hjemmet eller virksomheden ved at gennemgå bygningens installationer og klimaskærm.

- Flere og flere efterspørger i dag gode råd til, hvordan de kan spare på energien. Både af hensyn til klimaet, men også af hensyn til de økonomiske besparelser, der følger med. Nu er over 100 energivejledere på landsplan klar med hjælp, og endnu flere er på vej. Inden sommer forventer vi, at op mod 300 installatører, håndværkere og entreprenører har gennemgået energivejlederuddannelsen. Det er en succes, siger administrerende direktør i TEKNIQ, Niels Jørgen Hansen.

Nok at lave
Energivejlederne kan blive vigtige samarbejdspartnere for energiselskaberne, der har indgået en aftale med regeringen om at spare 5,4 PJ årligt eller energiforbruget i næsten 75.000 parcelhuse. Energiselskaberne har som led i aftalen forpligtet sig til i langt højere grad end tidligere at inddrage eksterne aktører i energisparearbejdet fx installatører og håndværkere.

Samtidig kan energivejlederne få en nøglerolle i fremtidens energirenoveringer af private boliger. Undersøgelser har nemlig vist, at boligejere dels henvender sig til en håndværker, når de har planer om renovering eller almindeligt vedligeholdelsesarbejde på deres hus, dels ofte holder igen med at investere i energirenoveringer, fordi de mangler overblik over de mange muligheder. Det kan energivejlederne hjælpe med at skabe.

Få et overblik
- Hos en energivejleder får du en helhedsvurdering af din bygnings energimæssige tilstand og dermed et godt overblik over, hvilke energiforbedrende tiltag der kan betale sig. En energivejleder kan udarbejde en plan for den enkelte bygning, hvor der tages stilling til, om det er mest fornuftigt at starte med at udskifte vinduer, isolere loftet, eller om det er mere optimalt at starte med at udskifte et udtjent oliefyr, siger direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen.

www.energivejlederen.dk kan du læse mere om, hvad energivejlederne kan tilbyde samt finde din lokale energivejleder.

Uddannelsen som energivejleder udbydes af Dansk Byggeri og TEKNIQ i samarbejde med Teknologisk Institut, Energitjenesten og Videncenter for Energibesparelser.

Kilde: Tekniq

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.086