23948sdkhjf

Kronprinsen åbner Logstors fabrik i Dubai

Fjernkøling: Logstors nye fabrik i Dubai skal producere rør til Mellemøsten for en halv milliard kroner om året.
Kronprins Frederik førte saksen sammen med sheik Majed Bin Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, da snoren til Logstors nyeste fabrik blev klippet onsdag i Dubais største industrikvarter, Jebel Ali.

- Vi har solgt rør til fjernkøling i Mellemøsten siden 1992, men vores potentiale her er langt større, end vi hidtil har kunnet udnytte. Mens det tidligere har kostet enorme ressourcer både energimæssigt og økonomisk at sejle rørene til Mellemøsten fra vores fabrikker i blandt andet Polen og Danmark, giver den nye fabrik os nye muligheder i området, siger adm. direktør for Logstor, Preben Tolstrup, der har store forventninger til ikke mindst Oman og De Forenede Arabiske Emirater.

Logstor har allerede leveret 10 km isolerede rør til fjernkøling til bydelen Dubai Internet City og til turistattraktionen Madinat, der er bygget op som en historisk arabisk by.

Joint-Venture med Empower
Som det kræves af lovgivningen i De Forenede Arabiske Emirater, indgår Logstor i et joint venture med Dubai-virksomheden Empower under navnet Elips (Empower-Logstor Insulated Pipes Systems).

- Vi har det operative ansvar i dagligdagen og bidrager med vores knowhow. Empower har det nødvendige kendskab til de lokale forhold og kontakten til virksomheder og hoteller i både Dubai og Abu Dhabi, fortæller Preben Tolstrup. Han forventer, at Elips vil nå en årlig omsætning på en halv milliard kroner i løbet af tre år.

Miljøministeren og Dansk Industri om Logstor i Emiraterne
Kronprinsen er sammen med miljøminister Troels Lund Poulsen (V) og repræsentanter fra Udenrigsministeriet og Dansk Industri en del af en stor dansk erhvervsdelegation, der i disse dage blandt andet besøger De Forenede Arabiske Emirater i forbindelse med en international konference om vedvarende energi (World Future Energy Summit red.)

Viceadm. direktør i Dansk Industri, Ole Krog, er overbevist om, at Logstors tilstedeværelse i Dubai vil bane vejen for andre danske virksomheder.
- Vi har under vores besøg oplevet en stor interesse for energiteknologi i bred forstand, og Logstors fabrik i Dubai får helt sikkert stor betydning ikke alene for Logstor, men også for andre danske virksomheder. Dansk industri har brug for brohoveder i Mellemøsten, siger Ole Krog.

Miljøminister Troels Lund Poulsen beskriver Logstors fabrik i Emiraterne som et miljøtiltag, der virker.
- Nedkøling er både meget energikrævende og miljøbelastende. Fjernkøling er betydeligt mindre energikrævende end aircondition, og øger Logstor sin markedsandel i området, vil det betyde en kæmpe gevinst rent miljømæssigt, siger miljøministeren og tilføjer, at Logstors tilstedeværelse i regionen også vil have betydning for andre virksomheder i Danmark.

- Vi har set, hvilken byggeaktivitet der er i både Abu Dhabi, Qatar og Dubai, og det giver et potentiale for også at afsætte andre danske produkter. Logstors aktivitet vil påvirke områdets interesse for andre danske virksomheder, siger Troels Lund Poulsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125