23948sdkhjf

Westcome Renewables klar med testresultater af varmeveksler

I det seneste år har Westcome Renewables udviklet og perfektioneret en varmeveksler i samarbejde med en underleverandør. Virksomheden er nu klar med test-resultaterne.
Testresultaterne er meget overbevisende og dokumenterer, at varmeveksleren fra Westcome Renewables er utrolig effektiv til varmegenvinding og kan udnyttes til meget markante forbedringer i driften af kommunale rensningsanlæg, hvor der er integreret et rådnetankanlæg.

Varmeveksleren gør en forskel
At styre temperaturudviklingen i rådnetankene er alfa og omega for at opnå en effektiv forgasning, Og de attraktive økonomiske fordele ved at koble varmeveksleren på biogasanlægget går hånd i hånd med væsentlige miljømæssige gevinster.

- Den korte version er, at du ved varmegenvinding kan vedligeholde en optimal temperatur i rådnetanken i biogasanlægget og derved producere mere biogas med et væsentligt mindre energiforbrug. Som en sidegevinst opnår du en CO2 besparelse på ca. 500 ton / år, da du sparer afbrænding af fossile brændstoffer, siger Preben Jensen fra Westcome Renewables og fortsætter:

- Men også mængden af slam, der skal bortskaffes, falder drastisk, fordi det organiske materiale omsættes mere effektivt i fermenterings- processen. For hver yderligere kubikmeter biogas, anlægget producerer, reduceres slammængden efter afvanding med 4 kg. Så både ud fra en økonomisk og en miljømæssig synsvinkel er der ganske enkelt så åbenlyse fordele ved at koble varmegenvinding på kommunale rensningsanlæg med rådnetanke, at det er meget attraktivt at indføre metoden.

Forbedring af driftsresultatet
Som udgangspunkt kan merproduktionen af gas og de mindskede udgifter til håndtering og transport af slam netto forbedre driftsresultatet af et middelstort kommunalt rensningsanlæg med 800-900.000 kr. om året.

- Da tilbagebetalingstiden maksimalt er 3 år, og levetiden for varmeveksleren forventes at være mindst 20 år, er investering i varmegenvinding profitabelt, lyder det fra Westcome Renewables.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079