23948sdkhjf

Succes med afskibning af farligt affald fra Horsens

Fragtskibe med kraftvarmeværkernes rensede affald sejler i fast rutefart mellem Horsens Havn og Norge. Afskibningen af affald er blevet en langt større succes en ventet.
Næsten alle kraftvarmeværker i Danmark sender deres affald til HorsensHavn, hvor Bech Gruppen sikrer en miljørigtig rensning af røggassen.

Herefter sendes røggasrensningsaffaldet til Norge med fragtskib, hvilket er blevet en langt større succes en først antaget. Det skriver Horsens Folkeblad.

- Vi har i 2009 afskibet 70.000 ton affald, det såkaldte røgrensningsprodukt. Vi havde kun regnet med 30.000 ton. Med den udvikling er vi ved at nå loftet for, hvad produktionsanlægget kan klare, fortæller havnechef Peter Larsen.

35 fragtskibe frem for 2500 lastbiler
Håndteringen af røggasrensningsaffaldet, der stammer fra affaldsforbrændinger og varmeværker, skaber masser af liv på Horsens Havn. Derudover mindsker det også CO2-belastningen væsentligt.

I 2009 anløb ca. 35 fragtskibe til Horsens Havn for at hente asken. Hvis dette skulle afhentes i lastbil ville der hvert år køre næsten 2500 lastbiler til Norge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062