23948sdkhjf

Syddjurs Kommune bliver klimakommune

Syddjurs Kommune vil forpligte sig til at opsætte en klimaplan for at reducere udledningen af CO2. Klimakommuneaftalen er et initiativ under Danmarks Naturfredningsforening.
Klimakommuneaftalen ligger i en naturlig forlængelse af det samarbejde som Syddjurs Kommune allerede har indgået med Norddjurs Kommune under titlen Djurs Energiland. I den relaterede energihandlingsplan lægges op til en reduktion af CO2 med 40 procent fra 7,3 tons i dag til 4,3 tons i 2025.

Borgmester i Syddjurs Kommune Kirstine Bille udtaler:
- Jeg er glad for, at vi fremover kan kalde os klimakommune og vil gerne rose Danmarks Naturfredningsforening for initiativet. Aftalen giver os en sund forpligtelse på at nå CO2 besparelser i de kommende år. Underskrivelsen af aftalen finder sted i daginstitutionen Æblehaven, som med sit soldrevne varmeanlæg, er et eksempel på et af de mange små skridt, der skal til for at nå målet.

Strategi for et bedre klima
Der blev i december 2007 lagt en strategi for de kommunale bygninger, som indeholder de fleste af de anbefalinger Danmarks Naturfredningsforening anviser. I de godt to år der nu er gået, er der gennemført investeringer i energibesparelser for mere end 2,5 mil. kr. Det er blevet en hel naturlig del at tænke energi ind i den daglige drift og vedligeholdelse af de kommunale bygninger.

Forbillede for regionen
Præsident for Danmarks Naturfredningsforening, Ella Maria Bisschop-Larsen, er glad for at byde Syddjurs velkommen på klimaholdet:

- Vi kan se, som her på Syddjurs, at der er mange muligheder for at gøre noget for klimaet som kommune, og at det virkelig nytter noget og gør en forskel. Det er dejligt, at Syddjurs har lagt et grundigt stykke analysearbejde på bordet, så indsatsen kan blive fokuseret og flytte noget meget hurtigt. Det kan vise de sidste kommuner i regionen, at det kan lade sig gøre at reducere CO2-udledningen til gavn for miljø og pengepung, siger Ella Maria Bisschop-Larsen.

Den integrerede institution Æblehaven er en ud af 9 daginstitutioner i kommunen, som har fået soldrevne varme- og ventilationsanlæg. Syddjurs Kommune har i de forgangne år arbejdet på at skabe et overblik over energiforbruget i kommunens ejendomme, og i dag kan alle følge med via internettet og se varme og elforbruget dag for dag eller måned for måned.

Forudsætningen for Syddjurs Kommune som klimakommune er gode
På Djursland dækkes 40 procent af energiforbruget allerede af vedvarerende energi imod 17 procent på landsplan. Kommunen støtter udviklingen ved at sikre arealer til opførelse af biogasanlæg og vindmøller. Kommunen vil også arbejde, for at mindske andelen af olie og elopvarmende boliger, ved at støtte udbredelsen af fjernvarmenettet.

Kilde: Syddjurs Kommune

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078