Dansk Fjernvarme har tiltrådt den nye energispareaftale
Fjernvarmen har sagt ja til at spare, hvad der svarer til forbruget i Randers fra 2010.
Ja til besparelser og indflydelse
- Vi har sagt ja til en ambitiøs plan, blandt andet fordi vi har fået indflydelse på, hvordan vi i praksis finder besparelserne, siger Dansk Fjernvarmes formand Uffe Bro.
Han har således kunnet meddele klima- og energiminister Lykke Friis, at Dansk Fjernvarmes forbehold er bortfaldet; nemlig at mindst 80 procent af medlemmerne og mindst 80 procent af varmeproduktionen skulle sige ja. Det vil i praksis sige, at 308 selskaber skulle skrive under.
Tallet vokser i øvrigt dag for dag, da flere og flere selskaber løbende får afholdt bestyrelsesmøder for at kunne tiltræde aftalen.
Kollektive solvarmeanlæg tæller med
Et af de punkter, som kom med i den nye energispareaftale, er, at store kollektive solvarmeanlæg kan tælles med som energibesparelser. Tidligere kunne kun små individuelle solvarmeanlæg tælles som energibesparelser, selv om det vitterligt er de store kollektive anlæg, der for alvor sparer forbrug af fossile brændsler.
Flere og flere steder landet over bygger fjernvarmeselskaberne netop nu solvarmeanlæg, som typisk dimensioneres til at kunne dække værkets sommerbehov. Reelt er der tale om et regulært boom i solvarmeanlæg netop nu.
Energisparekatalog til værkerne
Det store arbejde med at finde energibesparelserne ude hos hvert enkelt selskab begynder nu for alvor. Dansk Fjernvarme har allerede udarbejdet en form for katalog til dette brug til værkerne.
Desuden har foreningen taget hul på et omfattende kursusprogram for netop energibesparelser. Der er således allerede oprettet 13 kurser for mere end 200 fjernvarmefolk. Faktisk forudser Dansk Fjernvarme at skulle oprette yderligere hold til netop energibesparelser.