23948sdkhjf

Kablerne varmes, før de sænkes

På grund af det kolde vintervejr må kablerne, der skal lede strømmen fra Rødsand II og ind til land, varmes, før de sænkes ned i det kolde vand.
Om bord på specialfartøjet Nostag 10 har man i disse dage en noget usædvanlig arbejdsgang. Inden de tykke kabler, der skal føre strømmen fra vindmølleparken Rødsand II til land, sænkes ned i vandet, må de varmes op. Det er det kolde vintervejr, der besværliggør arbejdet.

- Der er simpelthen bygget et telt omkring kabelkasserne, og så sat opvarmning på, fortæller lederen af vindmøllebyggeriet, Bjarne Haxgard til Folketidende.

Fra 0 til minus fem grader
Tidligere arbejdede man med 0 grader som laveste temperatur ved håndtering af kablerne, men med teltet kan man stadig arbejde ved minus fem grader.

Årsagen til at man overhovedet arbejder med kablerne nu er, at man havde et hængeparti fra sidste år. Kabelarbejdet for 2010 skulle nemlig først være gået i gang 1. marts.

Ikke kun kablerne
Det er ikke kun kabelarbejdet, der besværliggøres af vinteren. Arbejdet med fundamenterne til de 90 vindmøller i parken er også generet af kulden. De skulle have været på plads nu, men man mangler stadig at få otte fundamenter på plads.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093