23948sdkhjf

Danmark får alligevel adgang til EU-milliarder

Ændringer i kriterierne gør at danske virksomheder får mulighed for at nyde godt af milliard-puljen til udvikling af ren energi i 2011.
Man havde frygtet, at danske virksomheder blev udelukket. Men nu ser det ud til, at de alligevel får mulighed for at få del i den EU-pengepulje på 30 mia. kr., der åbnes op for i 2011.

Pengene skal gå til udvikling af ren energi, og det var de opstillede kriterier for at opnå støtte, man frygtede ville udelukke danskerne.

- Man har fået mere fleksibilitet i kriterierne og en balance, der sikrer fordeling af pengene mellem demonstration af vedvarende energi og miljømæssig forsvarlig CCS (CO2-lagring i undergrunden). Der er defineret projektkategorier for bioenergi, hvor Danmark har styrkepositioner, siger kontorchef Martin Lindgreen, Klima- og Energiministeriet til dagbladet Børsen.

En række kriterier er som nævnt ændret i forhold til EU-Kommissionens oprindelige forslag. Blandet andet er kravet om strømproduktion ændret til energiproduktion, og olieproducenterne i Nordsøen kan komme i betragtning i forbindelse med demonstration af teknologier, der pumper CO2 ned i oliefelterne.

Alle EU-lande modtager støtte til mindst ét projekt og højest tre.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063