23948sdkhjf

Siemens og Dong Energy i tæt klimasamarbejde

Siemens og Dong Energy har nu indgået partnerskab, som giver grundlaget for tæt samspil vedrørende energiforbrug, vedvarende energi og CO2-udledning.
Klimaændringer er formentlig en af vor tids største og mest krævende udfordringer. Og det er nødvendigt konstant at finde nye veje og samarbejdsformer, hvis udfordringen skal håndteres på en ansvarlig måde. Det er platformen for det samarbejde, Siemens og Dong Energy har indgået.

- Udgangspunktet for samarbejdet er, at vi ved, at der er et stort marked for energibesparelser i alle sektorer i det danske samfund. Det er helt oplagt at optræde samlet med vores kerneydelser. Det betyder en fælles palet af løsninger og produkter, så vi kan skræddersy projekter til stort set enhver type kunde, siger direktør Leif Getreuer, Siemens.

Det er en del af aftalen, at parterne vil arbejde på at udnytte fælles know-how og teknologier til at stimulere nye initiativer indenfor energioptimering, -distribution og -produktion. Bygninger designet til at producere energi til eget forbrug, kan blive et fælles indsatsområde.

- Vi kender hinanden godt fra mange års samarbejde, bl.a. om havvindmølleparker, og nu kan vi slå vores kræfter sammen på et endnu bredere felt. Jeg forventer, at vi kan konkretisere initiativer inden for det intelligente elnet, tilbud til privatforbrugere, og energiproduktion fra bl.a. vindmøller, solceller og solvarme, siger Allan Schefte, Dong Energy.

Energirådgivning og optimering af produktionsapparat
Klimapartnerskabet omfatter bl.a. samarbejde om energirådgivning til private virksomheder og det offentlige. Et marked, hvor begge virksomheder i forvejen er markant til stede. Et konkret projekt er optimering af Siemens’ produktionsapparat, bygninger og installationer som energieffektive. Den øgede energieffektivitet vil reducere energiomkostningerne, og projektet bliver model for, hvordan det opnåede økonomiske råderum kan benyttes til investeringer i vedvarende energi. Det fælles projekt vedrører i første omgang optimering af energiforbruget i Siemens datacentre.

Begge parter ønsker også at styrke interessen for anvendelse af el fra vindkraft. Siemens vil i den forbindelse fremtidigt købe sit strømforbrug fra Dong Energys vindmøllepark Horns Rev 2.

Dong Energy tilbyder desuden at gennemføre et adfærdsprogram for Siemens’ medarbejdere. Hensigten med initiativet er yderligere at styrke kulturen omkring klimabevidste medarbejdere som bidragydere til energivenlig drift af virksomheden.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.177