23948sdkhjf

Dong kræver afklaring fra mineselskab

Analysefirmaet Danwatch har netop fremsat anklager om ulovlige arbejdsforhold mod Dong og en columbiansk mine. Der er nu en redegørelse på vej, siger finansministeren.
Kraftige vibrationer, kræftfremkaldende kemikalier samt kul og kvartstøv med invaliditet og forurening til følge er dagligdag for arbejderne i kulminen i Cerrejón. Det oplyser Danwatch i en rapport.

Minen, der ejes af det colombianske mineselskab CMC, leverer en fjerdedel af den samlede mængde kul til Danmark.

Dong og Hjort kræver afklaring
Finansministeren og Dong Energy kræver nu baggrundsmaterialet fra den rapport, Danwatch har udarbejdet om de alvorlige sygdomme hos minearbejderne, udleveret. Samtidig kræver man en afklaring hos mineselskabet.

- Vi har bedt Cerrejón om en redegørelse af de sundheds- og sikkerhedsmæssige forhold i minen. Samtidigt er vi i gang med at få oversat de undersøgelser, der er lavet om medarbejderne i minen og den nationale lovgivning, forklarer CSR-chef i DONG Energy, Louise Münter på Danwatchs hjemmeside.

Kontrol-besøg afslørede intet
I 2008 besøgte Dong minen med de godt 10.000 ansatte.
- Der blev ved besøget i minen ikke fundet noget, der gav anledning til bekymring i forhold til fremtidige kulindkøb, siger Claus Hjort Frederiksen til EpN.

Dong kræver, at CMC og andre underleverandører overholder menneske- og arbejderrettigheder, miljø samt kamp mod korruption i FN's erklæring, Global Compact.

Minen i Correjón har siden 2005 været tilsluttet Global Compact.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126