23948sdkhjf

Fjernvarme-investeringer for en halv milliard i Gladsaxe

Fjernvarmeforsyningen i Gladsaxe Kommune bliver i de kommende år udbygget til det tredobbelte med ca. 565 nye kunder. Både Gladsaxe Fjernvarme og I/S Vestforbrænding bidrager til udbygningen.
De kommende seks år vil fjernvarmeforsyningen i Gladsaxe blive udvidet til områder, der i dag har naturgasforsyning. Gladsaxe Byråd vedtog udbygningsplanerne på byrådsmødet onsdag. Både Gladsaxe Fjernvarme og I/S Vestforbrænding bidrager til investeringen, der kommer til at ligge omkring en halv milliard kroner.

Udvidelsen betyder, at fjernvarmedækningen i Gladsaxe kommer op på 60 procent frem for i dag cirka 20 procent. Dermed kommer Gladsaxe op på den gennemsnitlige dækning på landsplan. At Gladsaxe i dag har så lav en fjernvarmedækning betyder, at der er en del husstande, der i dag bruger naturgas, olie, træ eller andre vedvarende energikilder.

Udbygning færdig i 2015-2016
De nye kunder vil være erhvervsvirksomheder, boligselskaber og kommunale bygninger. Gladsaxe Fjernvarme regner med at kunne forsyne omkring 400 nye kunder syd for motorring 3, blandt andet i områderne Mørkhøj, Buddinge og Søborg, når udbygningen er færdig i 2015-16. I/S Vestforbrænding udvider forsyningen til 165 nye kunder i Bagsværd og Værebro i løbet af de næste fem år. Udbygningen går i gang med det samme.

Foreløbig er det for dyrt at forsyne parcelhuse med fjernvarme, men Gladsaxe Kommune vil følge udviklingen i energisektoren og løbende vurdere, hvornår det vil være en god ide også at forsyne private boliger.

Stort fokus på CO2-udledning
Det store fokus på CO2-udledning og det faktum, at den danske naturgas er ved at slippe op, har betydet, at der de seneste år er kommet meget fokus på fjernvarme. Begge udbygningsplaner er med til at nedbringe udledningen af CO2 og er et vigtigt element i kommunens CO2-handlingsplan, som netop er sendt i høring. Samtidig er der planer for at erstatte kul og naturgas i fjernvarmeproduktionen i Storkøbenhavn, og det vil medføre yderligere CO2-reduktioner i Gladsaxe. Gladsaxe Kommune vurderer, at den samlede reduktion fra fjernvarmeudbygningen kan komme helt op i nærheden 10 procent af kommunens samlede udledning af CO2.

Verdens mest effektive
Opvarmning med fjernvarme har i mange år levet en noget usynlig tilværelse. Fjernvarmen har faktisk i det stille leveret et væsentligt bidrag til, at den danske energisektor er en af verdens mest effektive. I dag forsynes omkring 1,6 mio. boliger i Danmark med fjernvarme.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125