23948sdkhjf

Dansk satsning på tysk gasværk

Dong Energy planlægger at investere milliarder i et nyt gaskraftværk i Tyskland. Gas-planerne afløser kulkraft-planerne
Koncernchef Kurt Bligaard Pedersen røber i et interview med Financial Times Tyskland, at Dong Energy er på vej ind på markedet for gaskraftværker i Tyskland. Det skriver Berlingske Business.

- Projeket med investeringer i gaskraftværker i Tyskland står aller øverst på vores agenda, siger Kurt Bligaard Pedersen til avisen og pointerer at gasudbygningen er særlig vigtig set i lyset af koncernens satsning på vedvarende energi, der behøver en stabil energi-kilde som supplement.

Beslutningen om at satse på gasværker kommer efter, at Dong for et par måneder siden opgav planerne om at bygge nye kulkraftværker i Nordtyskland, da det både var upopulært og økonomisk usikkert.

Et hurtigt milliard-projekt
Kurt Bligaard Pedersen fortæller til Financial Times, at man arbejder med forskellige placeringer for det nye kraftværk, der vil få en kapacitet på 800 MW og koste omkring fem milliarder kroner at bygge. Dong forventer, at kunne starte op allerede i år eller til næste år. Herefter vil der gå godt 3 år til værket står færdigt.

- Når først vi har fundet en grund, kan det hele gå ganske hurtigt, siger Kurt Bligaard Pedersen.

Dong driver allerede et gasværk i Rotterdam og et i Wales. Derudover etablerer man i øjeblikket LNG-terminaler i Rotterdam.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111