23948sdkhjf

Bred opbakning til bioethanolfabrik i Grenaa

Norddjurs Kommune har godkendt VVM-redegørelsen og lokalbefolkningen bakker op om bioethanol-fabrikken på havnen i Grenaa.
Et enigt byråd i Norddjurs Kommune har godkendt VVM-redegørelsen, og i offentlighedsfasen var der ikke de store protester. Dermed må man erkende, at Danish Biofuels projekt om en bioethanolfabrik på havnen i Grenaa er tæt på en realisering. Det skriver Jyllandsposten.

Situationen er dermed en helt anden, end da Dong Energy forsøgte sig med etablering af en bioethanolfabrik ved Studstrupværket. Her løb man ind i massiv lokal modstand, der medførte, at man i 2007 droppede projektet. Kritikken gik på trafiksikkerhed, forurening og på, at fabrikken blev etableret tæt ved mange boliger.

Grenaa er anderledes
Planerne i Grenaa er anderledes i det, at en del af transporten foregår med skib samtidig med at der etableres en omfartsvej nord om byen og der åbnes op for tog-transport.

Derudover er målsætningen for Danish Biofuels fabrik, at der ikke forurenes fra fabrikken. Det betyder, at alle biprodukter anvendes til dyrefoder og fiberingredienser til fødevareindustrien.

SF og Danmarks Naturfredningsforening foreslog, at Miljøcenter Århus fik miljøkontrollen med virksomheden. Det blev afvist af flertallet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094