23948sdkhjf

Dampkedler til solenergisektoren en succes hos BK Aalborg

BK Aalborg A/S er normalt funderet i den danske marinesektor, men med dampkedler til solenergisektoren har virksomheden fået vind i sejlene og fordoblet sin omsætning.
Hos virksomheden BK Aalborg A/S er omsætningen i løbet af de seneste to år fordoblet fra 82,3 mio. kr. i 2007 til 175 mio. kr. i 2009. Det er salget af dampkedler til solenergisektoren, der giver vækst i omsætningen og tykke ordrebøger, skriver Eksportfokus.

20 megawatt-projekt i Spanien
Sidst år leverede virksomheden dampkedler til et 20 megawatt-stort solenergi-projekt i Spanien, Solar Power Tower, hvor en hel mark af spejle reflekterer sollys op på et højt tårn, der på toppen har en kedelvæg. Når solens stråler rammer kedelvæggen, der er fyldt med vand, opnår man en temperatur på 3.000 grader, der omsættes først til damp sidenhen til elektricitet.

- Det nye tårn i Spanien er i stand til at forsyne 10.000 parcelhuse med ren energi. Samtidig sparer teknologien atmosfæren for en årlig udledning af CO2 på 12.000 tons. Det geniale er, at det ikke kræver noget brændstof. Du kan blot lave energi ved at sætte udstyret op, fortæller salgsdirektør og partner i BK Aalborg, Peter Badstue Jensen til magasinet Eksportfokus 0110.

Fem nye anlæg på vej
I øjeblikket arbejder BK Aalborg på kedler til fem nye anlæg i Spanien. Teknolgien bag disse anlæg - Parabolic Through - er en anelse anderledes, end man er vant til, men stadig baseret på solenergi, der omdannes til damp.

Når disse anlæg tages i brug, vil de spare atmosfæren for en årlig udledning af CO2 på 150.000 tons.

Eksport og vækstmarkeder
Virksomheden har netop været med på World Future Energy Summit, der blev besøgt af både kronprinsen og miljøministeren. I den nære fremtid satses der på USA, Abu Dhabi og Israel, som vækstmarkeder for den 30 mand store virksomhed.

At det til at begynde med blev Spanien, man holdt sit indtog på, skal ses ud fra et rent politisk synspunkt.

- Vores produkter er jo afhængige af den politiske situation. Det er lempelige skattebetingelser, der gør, at investorerne rundt omkring i verden vil bygge de solkraftværker, som vi leverer dampdelen til. Det har Spanien være foregangsland for. Nu følger andre lande op, slutter Peter Badstue Jensen.



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11