23948sdkhjf

Dansk Solcelleforening har fire ønsker til fremtidens energipolitik

De præsenteres for ministeren på en konference fredag.

Energikommissionen udkom med sine anbefalinger for kort tid siden og lægger
grundlaget til det kommende energiforlig, der skal indgås senere på året. Et forlig
der skal gælde fra 2020 og de næste mange år frem.

Solceller er i dag en af  alle former for vedvarende energi en af de billigste måder at producere el på, og priserne på solceller fortsætter med at udvikle sig i nedadgående retning.

Alligevel udgør solceller kun omkring to procent af den vedvarende danske elforsyning.

- Den andel bør øges og der bør i det kommende energiforlig være en forpligtende og ambitiøs målsætning om, at vi i Danmark får et langt større energiforbrug dækket af solceller.

Sådan lyder det fra Dansk Solcelleforening, der fredag står bag en konference, hvor Head of Industry Affairs, Aksel Jepsen, Danfoss vil fremlægge Energikommissionens anbefalinger, og der vil være en række faglige oplæg samt en afsluttende politisk debat med flere energipolitikere. 

Slut med hasteindgreb og stop-and-go politik 
På konferencen, der besøges af Energi-, Forsynings- og klimaminiser Lars Christian Lilleholt, vil Dansk Solcelleforening sætte fokus på deres fire ønsker til fremtidens energipolitik - set med solcelle-øjne.

- Det er vigtigt, at der kommer stabile rammebetingelser. Vi har oplevet alt for mange hasteindgreb og en stop-and-go politik på solcelleområdet de sidste år. Solceller er i en rivende udvikling og skal fremover udgøre en vigtig del af Danmarks VE-miks, og med gode politiske rammebetingelser kan solceller både skabe vækst, jobs og eksport i Danmark, siger Søren Riise og Flemming Kristensen, næstformand og formand for Dansk solcelleforening.

Ønskesedlen

De fire ønsker fra Dansk Solcelleforening lyder:

- For det første skal der ske en forenkling af reglerne. Eksempelvis skal kommunerne have lov til at bygge og anvende solcelleanlæg uden at skulle lave deres anlæg om til selskaber – det står nemlig ofte i vejen for, at de bliver bygget.

- For det andet bør ejerskabet af et solcelleanlæg også gøres mere fleksibel, således
at man ikke nødvendigvis behøver at eje sit solcelleanlæg, men i stedet leje eller lease det.

- For det tredje skal fremtidige udbud gøres teknologineutrale, således at det bliver den billigste teknologi, der ud fra en samlet vurdering anvendes.

- For det fjerde skal de resterende ca. 60 MW, som er ubrugt fra solcellepuljerne, bringes i spil. De er allerede finansierede i henhold til tidligere ordninger. Endvidere er der behov for en væsentlig forenkling af sagsbehandlingen hos Energinet, som i dag er årsag til store forsinkelser.

Konferencen finder sted fredag d. 19. maj kl. 10.00 hos Eniig, Tietgensvej 4, 8600 Silkeborg.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078