23948sdkhjf

Rekordresultat hos Nordjysk Elhandel

På trods af vanskelige vilkår på energimarkederne kommer Nordjysk Elhandel A/S ud af 2009 med et resultat før skat på 82,6 mio. kr.
De generelt lave energipriser slog igennem på selskabets omsætning i 2009, som blev 2,3 mia. kr. mod en omsætning i 2008 på 3,2 mia. kr.

Alligevel dækker tallene over en fremgang, idet den omsatte energivolumen i 2009 udgjorde ca. 6.288 GWh mod 6.098 GWh i 2008. Væksten i volumen ses på bundlinjen, og resultatet markerer en fremgang på næsten 50 %, hvilket anses som absolut tilfredsstillende under hensyntagen til markedsforholdene.

- Vores allerstørste aktiv er evnen til at se nye muligheder og reagere hurtigt på markedet. Når vi i 2009, på trods af færre og mindre prisbevægelser på elmarkedet, er lykkedes med at realisere et nyt rekordresultat, må det tilskrives selskabets dynamik og entreprenørskab, fortæller Bo Lynge Rydhal, adm. Direktør i Nordjysk Elhandel i en meddelelse.

Masser af optioner i energi
Særligt selskabets aktiviteter indenfor vindenergien og udvikling af klimaprojekter oplevede i 2009 markant vækst og har bidraget positivt til resultatet.

En anden væsentlig begivenhed i 2009 var etableringen af et Optionsbord, som samarbejder med selskabets øvrige handelsfunktioner om at tilbyde kunder indenfor både produktion og forbrug avancerede individuelle energiløsninger. Et setup som allerede i 2009 genererede værdifulde energiløsninger til selskabets kunder.

- Der er masser af optioner i energien. I mange år har optioner indgået i virksomheders forvaltningen af valuta- og renterisiko. Energimarkederne - og i særdeleshed elmarkedet - er langt mere volatilt end både valuta- og rentemarkederne, hvorfor der ligger et ualmindelig stort potentiale i optionsbaserede energiløsninger, forklarer Bo Lynge Rydahl.

Ny struktur og internationalisering i 2010
I øjeblikket pågår en proces, der skal tilpasse Nordjysk Elhandels selskabsstruktur, for at tage højde for de kommunale aktionærers begrænsninger i forhold til selskabets virksomhed. Bo Lynge Rydahl forventer, at processen udmønter sig i en løsning i løbet af første halvår 2010 og, at processen vil åbne flere nye muligheder - også internationalt.

- Nordjysk Elhandel er i dag markedsleder herhjemme indenfor balance ansvar og handelsservices til decentrale kraftvarmeværker og vindmølleejere. De erfaringer vi har fra det danske marked kombineret med flere års fokuseret kompetenceopbygning gør, at vi har en stærk organisation og kan levere konkurrencedygtige løsninger til markeder udenfor landets grænser, fortæller Bo Lynge Rydahl.

Nordjysk Elhandel er allerede i dag stærkt repræsenteret på det svenske marked for vindenergi, og selskabets samarbejdspartnere i Sverige forventes at opstille mere end 1.000 nye vindmøller de kommende år.

Forventninger til 2010
På baggrund af den positive vækst i omsat energivolumen i 2009, og gennembrud for flere nye produkter og markedsservices i 2009, er det Bo Lynge Rydahls vurdering at selskabet går styrket ind i 2010. Nordjysk Elhandel budgetterer i 2010 med en omsætning på ca. 2,5 mia. kr. og et overskud før skat på 98,2 mio. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079