23948sdkhjf

Studerende på sommerskole i vindenergi, fjernvarme & kompositmaterialer

Op mod 100 ingeniørstuderende fra hele verden vil i sommerferien tage på sommerskole i vindenergi, fjernvarme og kompositmaterialer i Århus.
Op mod 100 ingeniørstuderende fra hele verden lægger vejen forbi Østjylland i sommerferien, hvor Ingeniørhøjskolen i Århus arrangerer fire sommerskoler sammen med en række virksomheder. Deltagerne kan blandt andet lære om vindenergi, fjernvarme og kompositmaterialer.

- For første gang nogensinde har vi planlagt hele fire sommerskoler i august, så vi har store forventninger til en østjysk sommer i teknologiens tegn. Ikke mindst fordi vi formåede at tiltrække deltagere fra så fjerne lande som Sri Lanka, Mexico og Jordan til de to sommerskoler, vi holdt sidste år, siger HR-chef Erik Kristiansen fra Ingeniørhøjskolen i Århus.

I år afholder Ingeniørhøjskolen for første gang sommerskoler med fokus på fjernvarme og kompositmaterialer. Derudover fortsætter sidste års succes med sommerskoler i vindenergi og stærkstrøm, som tilsammen tiltrak næsten 70 studerende fra over 30 forskellige lande sidste år.

Tæt samarbejde med industrien
Sommerskolerne varer to uger og finder sted på konferencecentret Fuglsø-Centret på Mols fra 8-20. august. Skolerne arrangeres i tæt samarbejde blandt andet Vestas, Siemens, Vattenfall, Dong Energy, Rambøll, Grundfos og en række uddannelsesinstitutioner, og netop den tætte kobling til erhvervslivet er en af årsagerne til den store popularitet.

- Vi kan se på evalueringerne af sidste års sommerskoler, at de udenlandske studerende er rigtig glade for samarbejdet med virksomhederne. I år deltager firmaerne blandt andet med cases og gæsteundervisere, ligesom flere af dem lægger hus til virksomhedsbesøg, siger Erik Kristiansen.

Tværfaglighed og projektarbejde
De fire sommerskoler er åbne for ingeniørstuderende fra alle uddannelsesretninger, og undervisningen er bygget op om en høj grad af tværfaglighed og projektarbejde.

- Danmark er internationalt set lang fremme inden for projektarbejde, og vi kan se fra tidligere sommerskoler, at de udenlandske studerende meget gerne vil arbejde på denne måde. Samtidig lægger vi stor vægt på, at de studerende kommer til at arbejde sammen i teams på tværs af nationaliteter, som man også gør i de globale virksomheder, siger Erik Kristiansen.

De internationale sommerskoler har plads til et lille antal danske studerende. Udover de fire sommerskoler i august afholder Ingeniørhøjskolen i juni en såkaldt innovation Camp i samarbejde med Bang & Olufsen i Struer.

Læs mere om sommerskolerne på www.iha.dk/summerschool .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.297