23948sdkhjf

Håndværksrådet: Dong's milliardoverskud koster små elkunder dyrt

Dong's aktionærer - heriblandt den danske stat - må have en dårlig smag i munden, når de modtager det store overskud, skriver Håndværksrådet i en kommentar.
Håndværksrådet, som er hovederhvervsorganisation for mere end 20.000 små og mellemstore virksomheder, langer nu ud efter Dong Energy.

Den langt overvejende statsejede energikæmpes overskud bygger nemlig på kraftigt strammet kreditpolitik over for 900.000 af sine mindre elkunder, lyder det.

- Vi mener, at det er stærkt forargeligt, at Dong fremrykker betalingsfristerne for 900.000 af de mindste kunder den ene dag, og den næste dag udbetaler 2,2 mia. kr. i udbytte til aktionærerne. Det siger afdelingschef Anne Holm Sjøberg i en kommentar på gårsdagens historie fra Jyllands-Posten om, at Dong forgylder sine aktionærer efter det store overskud.

Læs historien her på Energy Supply: Rygterne om Dongs børsnotering får nyt liv .

Statslig kreditklemme rammer de små
Milliardoverskuddet kommer, efter at Dong har strammet kredittiden kraftigt over for små og mellemstore virksomheder samt mange tusinde andre kunder. I stedet for at lade små elkunder betale for strøm, de har forbrugt, har Dong med virkning fra efteråret pålagt 900.000 små kunder at betale halvdelen af regningerne forud. I sine breve til de rystede kunder var argumentet kort og godt, at Dong ønskede at forbedre sin egen likviditet. Håndværksrådet har modtaget mange henvendelser fra virksomheder, som er forundrede over Dong's ændrede betalingsbetingelser.

Forskelsbehandling mellem store og små kunder
Dong giver fortsat sine store kunder mulighed for at betale bagud for den el, de forbruger. Men de mange små og mellemstore elkunder får fra efteråret ikke længere den mulighed.

- Vi er mildest talt rystede over, at et selskab, hvor staten ejer 74 % af aktierne, beder landets små og mellemstore virksomheder om at betale deres elregninger delvist forud i modsætning til tidligere, hvor man betalte 100 % bagud. I en tid, hvor mange virksomheder har store problemer med likviditeten, er det stærkt uheldigt, at man nu tvinger de mindre virksomheder til at gå ned i banken og bede om en højere kassekredit, siger Anne Holm Sjøberg i kommentaren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125