23948sdkhjf

Optimisme trods fald i eksport af energiteknologi

Energiteknologien klarer sig bedre end den øvrige eksport, selvom eksporten af vindmøller, pumper og ventiler faldt i 2009. Der er dog stadig optimisme at spore hos aktørerne i branchen.
Danmarks store væksthåb – eksportmæssigt set – præges nu af et markant fald. Ikke desto mindre tror fremtrædende aktører stadig på Danmark, som den helt store energiteknologi-eksportør i årene fremover. Det oplyser dagbladet Børsen.

For 7,8 mia. kr. færre vindmøller og termostater
Tal fra Energistyrelsen afslører, at energiteknologi-eksporten faldt med 11,8% i 2009.

Det betyder, at der samlet set blev sendt vindmøller, pumper og termostater ud over de danske grænser til en værdi af 58 mia. kr. i 2009, mens det tal i 2008 lå på 65,8 mia. kr.

Det skal dog tilføjes, at eksporten af netop energiteknologi faldt mindre end den resterende vareeksport, der faldt med hele 16,2%.

Optimistisk klima- og energiminister trods nedgang

- Krisen har virkelig været hård ved EU-landenes eksport, men vi kan også konstatere, at grøn teknologi er mindre ramt af krisen. Og det bekræfter, at Danmark virkelig har noget at byde på, og vi kan udvide vores markedsandele, hvis vi får investeret og udvikler de rette produkter, siger klima- og energiminister Lykke Friis til avisen.

Hun understreger, at det nu gælder om at sikre de rette rammevilkår for virksomhederne for på den måde sikre Danmarks førerposition på området.

Energiteknologien fylder mere
Hos DI Energibranchen glæder man sig over, at energiteknologien efterhånden fylder mere i den samlede eksportstatistik.

- Energiteknologibranchen har bestemt også mærket en nedgang. Men det har sat en proces i gang med at tænke nyt og få trimmet virksomhederne. Men i og med, at denne branche er lidt mindre ramt end andre, så kommer den automatisk også til at fylde mere i dansk økonomi, og det lader til, at området er mindre konjunktur følsomt,siger direktør for DI Energibranchen, Anders Stouge.

DI Energibranchen tror fortsat på, at energiteknologi-eksporten vil runde 200 mia. kr. i 2020.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094