23948sdkhjf

EnergiMidt klar med trådløs kommunikation mellem målerenheder

Efter et halvt års test er EnergiMidt klar til at hente målerdata om både el, vand og varme hjem via Zigbee-teknologien
Siden oktober 2008 har EnergiMidt arbejdet på at etablere en fælles platform til at hente forbrugsdata vedrørende vand og varme hjem gennem de fjernaflæste elmålere - elmålere, som EnergiMidt netop nu udruller i hele forsyningsområdet.

Et samarbejde mellem Develco, Kamstrup og EnergiMidt
Platformen er nu valgt. Hjemtagningen af data skal ske gennem Zigbee som trådløs kommunikationsform mellem målerenhederne.

Udviklingsarbejdet er sket i et samarbejde med Develco og Kamstrup, og de første fjernaflæste elmålere med et såkaldt MEP-modul blev sat op i to testområder i Silkeborg i efteråret 2009.

- Efter at have testet konceptet med at hjemtage andre forsyningsarter gennem elmåleren med Zigbee som platform, er vi overbeviste om, at konceptet er holdbart, og at hardwaren til MEP-modulet er på plads, fortæller Karsten Rost, konsulent ved EnergiMidt.

Hjemtagning på højere niveau
Nu venter en række test af softwaren leveret af Develco, inden en større udrulning i samarbejde med andre forsyningsselskaber skydes i gang. Testene forventes afsluttet inden sommerferien i år.

I forbindelse med det endelige arbejde på softwaresiden har EnergiMidt ophøjet MEP-modulet – indstikskortet - til Zigbee-standarden, Smart Energy. Certificeringen forventes at ske i løbet af sommeren 2010.

- EnergiMidt er stolte over, at vi med vores arbejde kan være med til at højne niveauet for, hvordan forsyningsbranchen tager målerdata hjem på og samtidig give kunderne samlet overblik over deres energiforbrug, slutter Karsten Rost, som samtidig glæder sig over det konstruktive samarbejde med Kamstrup, Develco og Eltel om udviklingen af konceptet.

Fakta om MEP-kort
MEP står for ”Multipurpose Expansion Port” og er en port i de nye Echelon-elmålere, der i øjeblikket sættes op i EnergiMidts forsyningsområde. I MEP-porten i elmåleren er der i samarbejde med Develco designet og udviklet et indstikskort, MEP-kort, der via elmåleren trådløst kan kommunikere med andre målere som for eksempel vand- og varmemålere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094