23948sdkhjf

Fjernvarmerør i plast vinder indpas i Danmark

I Holland anvendes fjernvarmerør i plast i stor stil. Nu vinder de indpas i dansk boligbyggeri og i forbindelse med fjernkøling.
To bebyggelser i Kgs. Lyngby får i disse uger renoveret varme- og brugsvandsrørledningerne i krybekældrene under husene. Fjernvarmerørene er fremstillet i Holland og af plastic, skriver Ingeniøren.

Valgt af arbejdsmiljømæssige årsager
Plastfjernvarmerørene kan tåle op til 95 grader varmt vand ved otte bars tryk og svejses sammen med en særlig fjernbetjent fuldsvejseteknik.

- Vi har valgt konceptet af arbejdsmiljømæssige årsager. Der er meget lidt plads i krybekældrene, så det ville faktisk ikke være muligt for håndværkerne at trække stålrør og svejse dem sammen dér, siger områdechef i Rambøll, Niels Teglgaard. til Ingeniøren.

Ideelle til fjernkøling
Ifølge Jan Hønning, indehaver af Thermapipe, som sælger de hollandske rør, er de præisolerede plastrør også særdeles velegnede til fjernkøling.

- Jeg kunne se nogle klare fordele ved det meget fleksible plastrørsystem til fjernvarme. De kan give nemmere og billigere nedlægning af rør i anlægsopgaver, til renoveringsprojekter og ikke mindst til fjernkøling, hvor rørene populært sagt kan lægges i lange længder og skubbes ind gennem eksisterende kanaler eller huller, siger han til Ingeniøren.

Thermapipes rør er for nylig blevet anvendt til stikledninger i et stort fjernkølingsprojekt omkring Kongens Nytorv, som Københavns Energi har stået for.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14