Dansker leverer strøm til Palæstina
Ingeniørstuderende er netop rejst til Vestbredden i Palæstina for at hjælpe med opbygningen af solcelle- og vindmølleanlæg i en lille landsby.
- Det er vigtigt for befolkningen i de isolerede landsbyer at kunne kommunikere med deres familier i andre dele af landet. Samtidig er det vigtigt, at børnene kan fortsætte deres skolegang, lave deres lektier og få sig en uddannelse. Adgang til elektricitet vil i høj grad hjælpe disse mennesker, siger han.
Bruger faglig viden til hjælp
Jesper Rost Villumsen er i Palæstina i ni dage for at hjælpe med at sætte den nødvendige teknologi op i samarbejde med andre studerende og lokale partnere.
Til opsætningen af solcellerne og vindmøllerne får de studerende i høj grad brug for deres faglige viden, blandt andet fordi de skal analysere hvordan teknologien kan forbedres.
- Dette projekt skal ikke være et skuffeprojekt, hvor man implementer og så lader befolkningen passe sig selv. Derfor handler vores besøg også om at undersøge hvad der kan gøres bedre. Dertil har vi i høj grad brug for vores tekniske viden fra studiet, som vi her kan anvende i praksis. De ideer vi får undervejs, tager vi med hjem så der kan blive fulgt op på projektet. Vi vil også indsamle data til senere brug i studieprojekter, forklarer Jesper Rost Villumsen, som studerer på Ingeniørhøjskolen i Århus.
Samarbejde på tværs af konflikten
Jesper Rost Villumsen er studentermedlem i hjælpeorganisationen Ingeniører uden Grænser, og udover andre danske studerende fra organisationen, samarbejder han i projektet med andre hjælpeorganisationer fra Israel og Palæstina.
Ingeniører Uden Grænser er en teknisk, upolitisk og humanitær hjælpeorganisation med mottoet ”et liv efter overlevelse”.
Organisationen arbejder med teknisk nødhjælpsarbejde i form af for eksempel etablering af vandforsyning, sanitet og transportveje.