23948sdkhjf

Dong Energy lægger Vejen Kraftvarmeværk i mølposen

DongEnergy har besluttet midlertidigt at lukke Vejen Kraftvarmeværk – eller lægge det i mølposen som det kaldes.
Det er en generel mangel på affald i et prisleje, der gør værket rentabelt, der er årsag til den midlertidige lukning på kraftvarmeværket.

- I 2008 oplevede vi i Danmark for første gang i mange år en nedgang i mængden af produceret affald, som har fortsat i accelererende takt både i 2009 og i 2010. Det gør, at vi pt. har en overkapacitet i affaldsforbrændingssektoren, som har en stor negativ påvirkning af såvel mulighederne for at få fat på tilstrækkelige affaldsvolumener til forbrænding, som prisdannelsen. De små affaldsforbrændingsanlæg, som det i Vejen, er særligt hårdt ramt, da de prismæssigt ikke kan konkurrere med større affaldsforbrændingsanlæg, siger Niels Bergh-Hansen, koncerndirektør i DongEnergy om lukningen i Vejen.

At værket kommer til at ligge stille betyder en nedlæggelse af ni stillinger.

Der er hverken sat dato på lukning af værket, ej heller på en eventuel genopstart. Genopstarten afhænger i høj grad af situationen på affaldsmarkedet og markedet for afsætning af el og fjernvarme.

Tidligere har Energigruppen Jylland oplyst at man planlægger en midlertidig lukning af Knudmoseværket med samme argumentation: mangel på affald i et prisleje, der gør værkets forretning rentabel.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125