23948sdkhjf

Dansk VE trues af svensk atomkraft

Godt for elpriserne, men skidt for vedvarende energi. Sådan lyder det fra Dansk Energis formand om beslutningen om nye atomreaktorer i Sverige.
Direktør i Dansk Energi Lars Aagaard frygter, at beslutningen om byggeri af 10 atomreaktorer i Sverige vil få en negativ indvirkning på økonomien i vindmøller, biogasanlæg og andre former for vedvarende energi. Det skriver Jyllandsposten.

Vedvarende energi under alvorligt pres
- 10 nye atomreaktorer vil give et overskud af el på størrelse med hele Danmarks årlige forbrug. Det vil få elprisen til at falde - og smadre økonomien i den vedvarende energi. Resultatet kan blive, at vi enten må drosle vores ambitioner om vedvarende energi ned eller være indstillet på at betale et væsentligt højere tilskud til vindmøller, biomasse og lignende, siger Lars Aagaard.

Han bakkes op af Christian Ege, sekretariatschef i Det Økologiske Råd, der mener, at atomkraft vil sætte vores vedvarende energi under pres.

- Men dels kan man håbe på, at den svenske regering taber næste valg, så beslutningen kan blive gjort om. Dels tror jeg ikke, at danskerne vil være indstillet på at lægge den vedvarende energi i graven. Jeg tror, at der vil være enighed om at hæve tilskuddene, så vind og biomasse kan konkurrere med atomkraft, siger Christian Ege til avisen.

Energistyrelsen venter, at prisen på el som følge af det større udbud vil falde og anslår, at når Finland i 2013 åbner sit næste atomkraftværk, så vil prisen på el i hele norden falde med 2,5-6,5%.

Massiv satsning på atomkraft
Generaldirektør Luis Echávarri fra OECD's Atom Energi Agentur kan fortælle, at der i øjeblikket satses massivt på atomkraft stort set alle andre steder end i Danmark.

Polen og Italien er nye atomkraftlande, mens Finland, Storbritannien, Frankrig, Ungarn, Tjekkiet, Slovakiet, Rumænien og Belgien ligesom USA, Kina, Indien og nu Sverige udvider.

Læs artiklen Sverige siger ja til atomkraft her på portalen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096