23948sdkhjf

Stor regional opbakning til havvindmøller

Samtlige borgmestre fra kommunerne omkring Århus bugten har netop tilkendegivet positiv interesse for Vindmøllelaug Århus Bugts (VÅB) planer om en havvindmøllepark i Århus bugten.
Havvindmøller i Århus Bugten er kommet tættere på. Det er resultatet af et borgmestermøde, der i dag er blevet afholdt hos energikoncernen NRGi. På mødet deltog borgmestrene fra henholdsvis Århus, Odder, Syddjurs, Norddjurs og Samsø kommune.

Det drejer sig om et forslag om placering af 20 styk 4-6 MW vindmøller i området syd for det udpegede Natura 2000-område nordvest for Samsø.

På mødet som var indkaldt af VÅB og NRGi i fællesskab var der bred enighed blandt de fem borgmestre om at støtte op om projektet, og hjælpe med til at fremme sagen politisk over for Klima- og energiminister Lykke Friis og Folketinget.

-Vi er rigtig glade for den store opbakning i vores nærområde. Det er afgørende for projektets succes at der er bred tilslutning til og ønske om at komme i gang med at udbygge VE i Danmark og i Østjylland i særdeleshed, siger Hans Bjerregaard, projektleder i VÅB.

- Den positive stemning på mødet i dag giver os en bestyrket tro på, at vores havvindmølleprojekt er bragt godt på vej, siger Christian Bundgård, formand for VÅB.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.823