23948sdkhjf

Vindmølletests løb med førstepræmie

Førstepræmien ved den årlige uddeling af priser fra det særlige Energisponsorprogram på Aalborg Universitet gik til en vindmølle-relateret testopstilling.
En ekstraordinær indsats og en innovativ og nytænkende tilgang til stoffet er fællesnævneren for de tre projektgrupper fra Institut for Energiteknik på Aalborg Universitet, som ved den årlige dimission er blevet hædret med priser fra det særlige Energisponsorprogram.

Førstepræmien gik til en vindmølle-relateret testopstilling.

Energisponsorprogrammet er etableret i samarbejde med virksomheder på energiområdet, og det var anden gang, sponsorprogrammet uddelte priser til de dygtigste projektgrupper i form af en førstepræmie på 25.000 kroner, en andenpræmie på 15.000 kroner og en tredjepræmie på 10.000 kroner.

Førstepræmie til test af transistorerne i vindmøllen
Førstepræmien gik til Rasmus Ø. Nielsen og Jens Due, dimittender inden for effektelektronik og elektriske drivsystemer. De kastede sig over projektet på 9. semester i samarbejde med KK-Electronic, som er medlem af Energisponsorprogrammet.

KK-Electronic gav bolden op til projektet, hvor formålet var at opbygge en testopstilling, der kan eftergøre de arbejdsforhold, transistorerne oplever i vindmøllerne. De to dimittender har haft et tæt samarbejde med KK-Electronic i løbet af projektperioden, og har efter eksamen fremlagt deres resultater ved et besøg på virksomheden.

- I forhold til offentligt tilgængelige state of the art målinger er det lykkedes Rasmus og Jens at opnå meget detaljerede målinger af de spændingsændringer, der sker over transistoren, når den er tændt. Det skyldes et innovativt spændingsmålesystem, som med ca. 2 mV opløsning viser transistorspændingen, når den er tændt. Udfordringen er her at spændingen er 1 kV, når transistoren er slukket, siger gruppens projektvejleder, lektor Stig Munk-Nielsen.

2. & 3. præmie til højspændingsteknik og brintteknologi
Andenpræmien gik til Christian F. Jensen og tredjepladsen til Jakob Rabjerg Vang, som læste henholdsvis elektriske anlæg/højspændingsteknik og brændselsceller/brintteknologi.

Et kriterium for modtagelse af prisen har ligeledes været innovation og nytænkning. Afgørelserne er truffet på baggrund af vejledernes indstillinger, samt de karakterer grupperne har fået ved deres projekteksamen.

Energisponsorprogrammet er et samarbejde mellem Institut for Energiteknik og en række danske virksomheder inden for energiområdet. Programmets overordnede formål at er styrke energiuddannelsen og herigennem sikre den nødvendige fremtidige viden og arbejdskraft inden for området. Medlemmerne af programmet er Dong Energy, Vestas, Siemens Wind Power, FLSmidth, Gamesa, KK-Electronic, Aalborg Energi Technik og Sauer-Danfoss.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093