23948sdkhjf

God vind fra Klima- og energiministeren

Vindmøllelaug Århus Bugt (VÅB) og NRGi har modtaget positiv svar fra Klima- og energiministeren i forbindelse med planerne om en havvindmøllepark i Århus bugten.
I juni måned fremsendte VÅB og NRGi et brev til Klima- og energiminister Lykke Friis i forbindelse med planeren om opførelse af en havvindmøllepark i Århus Bugten. Brevet indeholdt en række konkrete spørgsmål og forslag, der kan være med til at fremme udviklingen af havvindmølleparken i bugten.

Nu har ministeren svaret tilbage. Og svaret vækker glæde hos de involverede.

-Vi er rigtig glade for ministeren svar. Lykke Friis har nemlig bedt Energistyrelsen om at lade vores forslag til nye vilkår for havvindmøller indgå i deres redegørelse om vilkår for havvindmøller. Og det var netop, hvad vi havde håbet på. Derved kan der blive skabt den nødvendige klarhed om den økonomiske side i projektet samt bane vejen for andre lignende projekter, siger Hans Bjerregaard, projektleder i VÅB.

Energistyrelsens redegørelse vil indgå i de kommende energipolitiske forhandlinger om en ny energiaftale, der påbegynder senere på året.

- Vi hæfter os også ved at Klima- og energiministeren i brevet betegner projektet som et spændende initiativ. Det giver os tro på, at projektet er på rette vej, og at vi derfor kan fortsætte med de indledende undersøgelser, siger Søren Egge Rasmussen, bestyrelsesformand i NRGi.

Projektet i Århus Bugten handler om et forslag om placering af 20 styk 3-6 MW vindmøller i området syd for det udpegede Natura 2000-område nordvest for Samsø.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111