23948sdkhjf

Fjernvarme-fusion på vej

Bestyrelserne i Hedehusene Fjernvarmeværk og Høje Taastrup Fjernvarme er nået frem til en fusionsløsning, der træder i kraft fra 1. januar 2011, såfremt fusionsoplægget godkendes.
En fusion mellem Hedehusene Fjernvarmeværk og Høje Taastrup Fjernvarme er på trapperne. Såfremt oplægget fra parterne godkendes, træder fusionen i kraft pr. 1. januar 2011, skriver Lokalavisen Taastrup.

Hovedprincipperne bag fusionen
  1. Hedehusene Fjernvarmeværk fusioneres ind i Høje Taastrup Fjernvarme a.m.b.a og sidstnævnte er det fortsættende selskab, og andelshaverne indtræder på lige fod med de eksisterende i Høje Taastrup Fjernvarme a.m.b.a.
  2. Fusionen må ikke på virke Høje Taastrup Fjernvarmes priser i negativ retning.
  3. Prisforskellen mellem de to forsyningsområder skal udlignes hurtigst muligt, men forbrugerne i Hedehusene Fjernvarmeværk skal fra første dag kunne tjene på fusionen.
  4. Der indføres tilslutningspligt i Hedehusene Fjernvarmeværks område.
Fusionen giver stordriftsfordele
Både formanden for Hedehusene Fjernvarmeværks bestyrelse, Svend Stennicke Larsen, og formanden for Høje Taastrup Fjernvarmes bestyrelse Erling Joost ser frem til den kommende fusion.

- Vi er glade for, at de mange lokale forbrugere i Hedehusene Fjernvarmeværk kommer til at betale en lavere pris pr. megawatt/time end de ellers normalt burde betale, siger Svend Stennicke Larsen til avisen.

Erling Joost fra Høje Taastrup peger blandt de mange fordele ved fusionen på de stordriftsfordele man opnår, samt den lavere pris ved tilslutningen af gasområder i Hedehusene.

Borgmesteren tager stilling til tilslutningspligt
Borgmesteren i Høje Taastrup, Michael Ziegler, er også overordentligt tilfreds med, at parterne er kommet til enighed, da han gennem længere tid har presset på for at gennemføre fusionen.

Han er dog i forbindelse med fusionen tvunget til at tage stilling til spørgsmålet om tilslutningspligt i Hedehusene Fjernvarmeværks område. Tilslutningspligten er nemlig en af de klausuler, der ligger til grund for fusionen.

- Som udgangspunkt er jeg ikke meget for at tvinge borgere til at modtage en bestemt form for opvarmning, men jeg vil alligevel ikke afvise en tilslutningspligt. Der er klare miljømæssige fordele forbundet med fjernvarme som opvarmningsform, og hvis de økonomiske analyser viser en fornuftig økonomisk gevinst for borgerne - herunder for de borgere som måtte blive tvunget til at aftage fjernvarme - så er jeg åben overfor at drøfte tilslutningspligten.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082