23948sdkhjf

Dansk Fjernvarme melder sig ind i tarif-debatten

Fjernvarmeværkerne er bedre til at anvende overskudsstrømmen fra vindmøller og solceller. Derfor føler Dansk Fjernvarme sig nu overset i tarif-debatten.
Fjernvarmeværkerne er bedre til at anvende overskudsstrømmen fra vindmøller og solpaneler end private hjem med elbiler og varmepumper, derfor vil Dansk Fjernvarme nu have politikerne til at fokusere mere på anvendelsen af overskudsstrøm i fjernvarmeværkerne, skriver dagbladet Børsen.

- Vi er hverken imod elbiler eller varmepumper, men de har ikke den store praktiske betydning for vores elforbrug. Til gengæld har alle fjernvarmeværker allerede i dag en akkumuleringstank, der kan lagre og opsamle overskudsvarme i en længere periode. Og det batter først virkelig, hvis vi kan flytte elforbruget en uge eller flere måneder end blot flytte det rundt på døgnet, siger direktør for Dansk Fjernvarme, Jørgen G. Jørgensen til avisen.

Det er den just offentliggjorte rapport fra Klima- og energiministeriet om dynamiske tariffer, der giver grund til undren hos Dansk Fjernvarme. Rapporten anbefaler nemlig, at man lader elprisen være billig, når vindmøllerne snurrer og dyrere, når det er vindstille. Hos Dansk Fjernvarme henviser man til rapporten fra Skatteministeriet fra sidste uge, hvoraf det fremgår, at det er en myte, at man bør bruge strøm om natten af hensyn til vindmøllerne.

- Hvis der kun er fokus på at flytte ting over et døgn, så er lokale politikere og lokale fjernvarmeværker ikke tilstrækkeligt opmærksomme på de muligheder, som fjernvarmeværkerne har for at bidrage til et mere fleksibelt energiforbrug. Men det er en simpel teknologi, som allerede bruges på eksempelvis Ærø, hvor de gemmer solvarme fra juli til november, siger Jørgen G. Jørgensen.

Han erkender dog overfor Børsen, at det ikke kun er politikernes skyld, at de ikke har været opmærksomme på fjernvarmens bidrag til et fleksibelt energisystem. Han siger, at det langt hen af vejen er fjernvarmens egen skyld, da man ikke har været dygtig nok til at blande sig debatten.

Det bliver dog lavet om på nu, da opfølgningen på Dansk Fjernvarmes Varmeplan for Danmark udkommer til september.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.085