23948sdkhjf

Østjyder bakker op om VE og ny vindmøllepark

Energivirksomheden NRGi har foretaget en undersøgelse om østjydernes lyst til at investere i vedvarende energi, og svarene er yderst positive og opbakningen til en ny vindmøllepark er stor.
Positive vinde blæser, når det kommer til vedvarende energi – ifølge en undersøgelse, som energivirksomheden NRGi har foretaget hen over sommeren 2010, vil hele 58 procent private og 48 procent erhvervskunder gerne investere i vedvarende energi.

Folk til lommerne for VE
Der er i alt lavet telefoninterview med 200 virksomheder og 752 husstande i NRGi’s forsyningsområde. De blev også bedt om at sætte et beløb på, hvor meget de vil investere i for eksempel en vindmøllepark. Gennemsnittet for private ligger på 22.542 kroner, og erhvervslivet vil hive 602.883 kroner op af lommen.

− Som energivirksomhed har vi ansvar for at gå foran, når det gælder klimaudfordringerne, men det er selvfølgelig vigtigt, at vi både har private kunder og erhvervslivet med os. Derfor er det utrolig positivt, hvad denne undersøgelse har vist, siger Per Svendsen, HR- og kommunikationschef i NRGi.

Stor opbakning til vindmøllepark
NRGi støtter p.t. arbejdet med at få afdækket mulighederne for en vindmøllepark i Århus Bugt og samarbejder i den forbindelse med Vindmøllelaug Aarhus Bugt og de andre lokale elselskaber Østjysk Energi, Galten Elværk, Viby Elværk og Brabrand Elselskab. 76 procent private og 54 procent erhvervskunder stemmer for den løsning.

Også kommunerne i området og Klima- og energiministeren har udtrykt sig positive over for projektet.
− Et projekt som en vindmøllepark i Århus Bugt er også afhængigt af opbakningen både fra beboere og erhvervslivet. Vi havde en forventning om, at der generelt er stor opbakning til vedvarende energi, men det er glædeligt, at undersøgelsen viser, at den er så stor, siger Hans Bjerregaard, projektleder i Mejlflak havvindmølleprojektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093