23948sdkhjf

Røggas skal booste dansk algeproduktion

Algecenter Danmark flytter sin algeproduktion til Studstrupværket for at undersøge om alger kan dyrkes så effektivt at de kan bruges til fremtidens energikilde.
Alger vokser 40 procent hurtigere, når de hjælpes på vej af røggas. Derfor har Algecenter Danmark flyttet sin algeproduktion til Studstrupværket for at undersøge, om algerne kan dyrkes så effektivt ved hjælp af røggassen fra værket, at de kan bruges som fremtidens energikilde. Det skriver Ingeniøren.

Man har valgt at flytte produktionen til Studstrupværket, da man i forbindelse med et forsøg på algecenteret på Grenaa Havn opdagede at røggas transporteret til centeret i flasker ikke gav et realistisk resultat.

- Det bliver ikke et realistisk forsøg, fordi vi skal bruge alle stoffer i gassen. Men dråberne lægger sig i en pyt nede på bunden, siger Annette Bruhn fra algecenteret til Ingeniøren.

Ikke desto mindre gennemførte forskerne forsøget med røggas fra et lille træpillefyr.

Fra lille forsøg til stor-skala
I forbindelse med forsøget på algecenteret erfarede forskerne, at røggassen fik algerne til at vokse hurtigere. Derfor ønsker man nu at foretage forsøget i stor skala på Studstrupværket.

Forsøget bliver sat i gang i uge 40, og forskerne glæder sig til at se, om resultatet bliver det samme, når røggassen kommer fra en forbrænding på 85 % kul og 15 % halm og ikke fra et træpillefyr.

Alger til biogas
For at alger kan anvendes som fremtidens energikilde er det nødvendigt at fremstille biogas af dem. De kan som udgangspunkt ikke bare brændes af som biomasse, da de har et for højt indhold af salte og aske.

- Det er ikke nogen god idé at brænde det. Men de problemer har man ikke, hvis man laver gas af det. Der er meget, der tyder på, at biogas er den bedste måde at bruge algerne til at lave energi siger Annette Bruhn.

I første omgang vil forskerne teste algen Søsalat, og hvis det går godt, vil man forsøge sig med andre arter f.eks. krølhårstang.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078