23948sdkhjf

Problematisk mangel på ingeniører i energibranchen

Den voldsomme mangel på ingeniører i energibranchen risikerer at sætte væksten over styr. DI Energibranchen ønsker handling nu.
Di Energibranchen efterlyser en strategi for, hvordan der i Danmark kan uddannes flere ingeniører inden for området. Samtidig skal det være lettere at hente højtuddannet arbejdskraft fra udlandet, skriver DI Energibranchen .

Der skal gøre noget nu
Næsten hver tredje i energibranchen forventer, at mangle højtuddannet arbejdskraft især inden for naturvidenskaben, viser et konjunkturbarometer Di har udsendt for tredje kvartal 2010. Det betyder at udviklingen – og væksten – inden for vindmøller, biomasse, smart grids, pumper, termostater og andre energiteknologier risikerer at gå i stå.

- Vi har ikke mindst en pukkel af medarbejdere, der er på vej på pension samtidigt med, at vi er en branche med udsigt til at vokse. Og da vi ved, hvor lang tid det tager at få unge mennesker til at interesse sig for tekniske og naturvidenskabelige uddannelser, skal der allerede nu gøres noget, forklarer branchedirektør for DI Energibranchen, Anders Stouge.

Nemmere at hente arbejdskraft i udlandet
DI Energibranchen efterspørger endvidere bedre muligheder for at rekruttere arbejdskraft i udlandet.

Branchedirektøren peger på, at der ifølge tal fra Institut for Fremtidsforskning allerede i 2018 vil mangle 100.000 hænder på det danske arbejdsmarked.

- Derfor skal Danmark ikke lave yderligere barrierer for uddannede udlændinge, der vil arbejde i Danmark. Tværtimod skal de nedbrydes, mener Anders Stouge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156