23948sdkhjf

Statsministerens tale vækker glæde og bekymring

Statsministeren løftede tæppet for en ny energipolitik i gårsdagens åbningstale i Folketinget. Men hvordan modtages hans budskaber af aktørerne på den danske energi-scene?
- Danmark skal være fossilfrit og uafhængig af kul, gas og olie i 2050. Der skal satses på vedvarende energi overvejende fra biomasse og vind.

Sådan lød hovedbudskabet i Statsminister Lars Løkke Rasmussens åbningstale i Folketinget i går. Men hvad siger de danske energi-aktører til talen.

Vindmølleindustrien: Godt begyndt....
Hos Vindmølleindustrien er man i store træk enige med Statsministeren i, at man i de kommende år skal fokusere på en udvidelse af det eksisterende energisystem med betydeligt mere vedvarende energi. Men der mangler stadig lidt for at få enderne til at nå sammen.

- Nu er der ingen tvivl om, hvad der er det langsigtede mål. Det er rigtig positivt og godt begyndt kunne man sige. Tilbage står, at vi nu mangler klarhed over, hvor vi skal hen på den korte bane og i hvilket tempo vi skal påbegynde rejsen, siger Jan Hylleberg, adm. direktør i Vindmølleindustrien og tilføjer:

- Det helt rigtige vil være allerede nu at lægge en handlingsplan frem med mål om, at vindkraft i 2020 skal udgøre 50 pct. af elforsyningen. Det vil skubbe teknologiudviklingen hos de mange danske virksomheder, der skal bidrage til at udvikle vores intelligente energisystem og dermed skærpe deres konkurrencedygtighed overfor deres udenlandske konkurrenter, siger Jan Hylleberg.

Dansk Energi: Politisk handling nu
Hos Dansk Energi hæfter man sig især ved, at hensynet til de offentlige finanser går forrest og dermed risikerer man, at langsigtede, samfundsrentable investeringer at gå i vasken. Der er derfor behov for politisk handling nu, skriver Dansk Energi på sin hjemmeside.

- Vi er langt hen ad vejen tilfredse med statsministerens udmeldinger omkring mere vind og biomasse samt flere elbiler. Men vi skal for alt i verden undgå en opbremsning af indsatsen på energiområdet og sikre handling og initiativer for energisektoren på den korte bane. Det er essentielt for den danske energibranche, fordi en udbygning af ledningsnettet, opførsel af Smart-Grid og omlægning af kraftværker til biomasse tager tid. Kun ved at tage det langsigtede fokus med sikrer vi, at elsektoren kan omstilles og udvikles mest hensigtsmæssigt for fremtiden, siger Lars Aagaard, adm. direktør i Dansk Energi.

For Dansk Energi er tiden således inde til politisk handling på kort sigt. Foruden en klar strategi for fleksibelt elforbrug er der to initiativer, som presser sig på, hvis det står til brancheforeningen – fortsat støtte til forskning og demonstrationsprojekter samt en national biomassehandlingsplan, så de store byer i nær fremtid kan få ren varme uden brug af kul.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141