23948sdkhjf

Mærsk-redegørelse om 42 ton ulovlig udledning er mangelfuld

Myndighederne har ikke fået alle oplysninger om miljøeffekten af et kemikalie brugt i Nordsøen.

Miljøstyrelsen har modtaget en redegørelse fra Maersk Oil om de ulovlige udledninger af kemikalier i forbindelse med olie- og gasproduktion i Nordsøen.

Redegørelsen er ikke fyldestgørende, og der er brug for flere oplysninger. Maersk Oils supplerende redegørelse vil indgå i en vurdering af, hvilke sanktioner der kan blive tale om over for Maersk Oil. 

Det oplyser Miljøstyrelsen i en pressemeddelelse.

- Det her er en meget alvorlig sag. Vi noterer os, at Maersk Oil nu er stoppet med at bruge de to ulovlige kemikalier – nemlig Scavtreat og WT-1099, siger Inger Bergmann, kontorchef i Miljøstyrelsen. 

Men Miljøstyrelsen har brug for flere oplysninger om, hvad det er, der er gået galt i Maersk Oils procedurer, og hvordan virksomheden vil forebygge, at sådan en fejl sker igen.

Kemikaliet Scavtreat indeholder komponenten Bac 50, der er mere miljøskadelig, end Mærsk har oplyst til myndighederne. 42 ton af stoffet er udledt i Nordsøen.

- Maersk Oils supplerende redegørelse vil indgå i en vurdering af, hvilke sanktioner der kan blive tale om over for Maersk Oil, siger Inger Bergmann.

Kemikaliet Scavtreat bruges til at fjerne svovlbrinte fra olie og gas, der hentes op af Nordsøen. Desuden forebygger kemikaliet eksplosionsfare på platforme.

Det andet kemikalie, WT-1099, bruges til at fjerne olie fra vand, før vandet udledes til havet.

Anvendelse og udledning af særligt miljøskadelige kemikalier kræver en særlig tilladelse fra Miljøstyrelsen.

- Og sådan en tilladelse har Maersk Oil ikke haft, og de har ikke rettidigt oplyst os om, at de har brugt og udledt kemikalier, som kræver en sådan særlig tilladelse, siger Inger Bergmann.

Styrelsen har givet Maersk Oil indtil 7. august til at levere de manglende oplysninger.

Virksomheden tager Miljøstyrelsens svar til efterretning, siger Anders Damgaard, Vice President i Maersk Oil, i en skriftlig kommentar.

- Da vi opdagede, at vi havde lavet fejl i vores indberetninger, underrettede vi straks Miljøstyrelsen og gik i gang med at udfase de relevante kemikalier.

- Vi arbejder nu på at finde ud af, hvordan det kunne ske og hvordan vi undgår det sker i fremtiden, siger han.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079