23948sdkhjf

Stor landmøllepark skrottet

- Det havde vi ikke set komme, siger udvikler

Plan- og Miljøudvalget i Haderslev Kommune har netop besluttet ikke at anbefale det fremlagte forslag til kommuneplantillæg og lokalplan ”Teknisk anlæg – vindmøllepark – Ved Kastrup Enge, Gram” - en plan, der åbnede op for muligheden for etablering af mindst 25 max 39 vindmøller i et område på Kastrup Enge i Haderslev Kommune.

Det betyder, at Kastrup Tiset Lodsejerlaug, der står bag mølleparken, nu må skrotte planerne om parken.

Overraskende alliance

Det var altså et stort flertal i Plan- og Miljøudvalget, der mandag sendte parken til tælling.

Bag flertallet stod blandt andre partier som LA, Df og Socialdemokratiet.

- Ja, vi havde ikke set en alliance mellem liberal alliance, DF og socialdemokratiet i byrådet stoppe projektet. To procent af kommunens befolkning har protesteret, men vi havde aldrig forventet at dette mindretal ville kunne forskrække politikerne i den grad, fortæller Henrik Steen-Knudsen, projektleder på vindmølleparken.

16 ned 25 op
Lokalplanen gav mulighed for etablering af mindst 25 og max 39 møller i 130 meters højde. Men Kastrup Tiset Lodsejerlaugs planer var langt fra 39.

- Vi forventede at tage 16 møller ned og opsætte 25 møller med den dobbelte afstand til nærmeste naboer, som loven kræver, fortæller Henrik Steen-Knudsen, der undrer sig lidt over, at politikerne nu har afvist planerne.

- Forslaget om placering af møller stammer fra kommunen selv, og det var den eneste placering i hele Haderslev Kommune, som de selv havde forslået i kommuneplanen, Men konklusionen blev, at der ikke er plads til 25 møller i en hel kommune set fra de tre partier synspunkt, siger Henrik Steen-Knudsen, der nu kun har et tilbage at gøre:

- Vi kan ikke gøre andet end at sende regningen til de 40 andelshavere, og så går Gram by glip af de 6 milllioner kroner, der var i grønne midler, slutter han.

Kommenter artiklen (6)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125