23948sdkhjf

Vejles nye energihus skal kommercialisere resiliente løsninger

Fredag den 25. august var der officiel åbning af Resilience House i Vejle - et innovations- og uddannelsescenter til demonstration og kommercialisering af fremtidens resiliente byløsninger indenfor energi, klima, vand og data.

Det var statsminister Lars Løkke Rasmussen, der klippede snoren til en mere resilient fremtid.

- Fremtiden kommer ikke af sig selv, vi skal selv skabe fremskridtet. Og det gør I her i Vejle, hvor gode kræfter mødes, og nye energier opstår. Resilience House vil som fyrtårn lyse ikke bare over Vejle, men over hele Danmark – ja, hele verden, sagde statsministeren i sin tale.

Resilience House er en del af Green Tech Center i Vejle Nord og har med sine 2.700 m2 plads til 150 videnmedarbejdere fordelt på 30 grønne virksomheder, der arbejder med bl.a. energi- og miljøløsninger, varme- og køleforsyning, regn- og spildevandsløsninger samt indeklima og grøn ventilation.

Alt sammen målrettet en resilient fremtid, det vil sige en fremtid, hvor vi bliver endnu mere bæredygtige og modstandsdygtige i forhold til klimaforandringer.

Et stærkt hold

Bag Resilience House står et stærkt hold bestående af Casa, BS Invest og Insero,

- Vores fælles vision for Green Tech Center er at skabe Danmarks mest attraktive erhvervspark for grønne vækstvirksomheder, der arbejder med produkter indenfor vedvarende ressourcer, siger Mogens Vig Pedersen, administrerende direktør i Insero og formand for Green Tech Center.

Resilience House er udført i totalentreprise af Casa med Arkitektfirmaet Vallentin Haugland og Rambøll som rådgivere

Huser Resilience Lab Denmark & Academy
Resilience House huser ikke alene 30 grønne virksomheder men også Resilience Lab Denmark, der er et triple helix-samarbejde for forsyningsresilience indenfor klima, energi, vand og data. Resilience Lab Denmark-partnerne arbejder alle med de fokusområder, der er omdrejningspunkt for de virksomheder og aktiviteter, der skal foregå i Resilience House.

Partnerne bag Resilience Lab Denmark er VIA University College, Vejle Kommune, Vejle Spildevand, Syddansk Universitet, Insero, State of Green, CLEAN, Rambøll, Geopartner, Trefor, AAB, Arkitektskolen og Green Tech Center.

 I kølvandet på åbningen af Resilience House slog  et andet projekt dørene op i det nye hus. Resilience Academy skal udbyde uddannelser, workshops og konferencer inden for det hurtigt voksende resilienceområde.

Bag akademiet står VIA University College, der med støtte fra Grundejernes Investeringsfond har udviklet en række uddannelser inden for resilience.

 

Energi- & Miljøløsninger

Resilience House vil demonstrere en række spændende energi- og miljøløsninger samt indeholde en række resiliente udstillinger indenfor:

  • Resilience Vejle
  • 100 Resilience Cities
  • Lokal varme- og køleforsyning (Best Green)
  • Energidatacenter/-visualisering
  • Geotermi, forsyning af el/varme/vand, bygninger, uddannelser
  • Lagring af energi
  • Regn- og spildevandsløsninger
  • Indeklima/ventilation
  • Dele- og grøn transport
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141