Arcon-Sunmark sætter massevis af boosterstationer i drift
- Vi har brugt det sidste år på at opdyrke markedet omkring vores pumpestationer. I starten lavede vi kundetilpassede stationer – det gør vi stadig, men vi laver også standardstationer, hvor vi har fem typer af løsninger, fortæller salgsdirektør hos Arcon-Sunmark, Lars Ehlern Bech.
Og det har betydet, at Lars Ehlern Bech og Arcon-Sunmark nu har travlt med at levere Pipeteq-boosterstationer til fjernvarmeværker i det ganske land: Løgten-Skødstrup Fjernvarme, Ringkøbing Fjernvarme og Høng Fjernvarme.
Tidligere på året blev der leveret boosterstationer til Hedensted Fjernvarme, AffaldVarme Aarhus samt Fjernvarme Fyn.
Største nogen sinde
I næste uge venter så den helt store svendeprøve.
- Vi skal levere den største boosterstation nogensinde til AffaldVarme i Aahus. Den er kundetilpasset og fungerer både som boosterstation, men også med trykhold, da stationen kan køres i forskellige driftsituationer, så der både skal kunne boostes og reduceres tryk i fjernvarmenettet, så trykket ikke er for højt eller for lavt ude ved forbrugeren, fortæller Lars Ehlern Bech.
Boosterstationen afleveres i Åby ved Aarhus
- Grunden til, vi siger, det er den største, er, at det er den største rørdimension DN 250 i en præfabrikeret station, som vi har lavet, og så er den dobbelt bestykket med alt, såsom pumper, trykholdeventiler, W-filtre med mere. Boosterstationen er færdig bestykket med ventilation, el og styringstavle, kabelføring og fortrådning, forklarer Lars Ehlern Bech
Senere på året kommer turen så til Odder Fjernvarme, der skal have sin anden boosterstation fra Arcon-Sunmark.
Boosterstation sænker fremløbtemperaturen
Noget af det Arcon-Sunmark har brugt det seneste år på er at arbejde videre på den Pipeteq plug-and-play-løsning, som man allerede råder over.
- Styring, rørføring, pumpestyring, fundament er produceret her hos os. Det er et betonkar med fire rør ud og med en to-delt overbygning: en pumpedel og en for el og styring. Det betyder, at kunden bare lige skal grave et hul i jorden, og så sætter vi den ned, hvor den skal stå, og så kan den kobles på nettet og startes op, forklarer Lars Ehlern Bech og tilføjer:
- Men vi har også arbejdet videre med vores shuntstationer, der giver lavtemperatur-varme. Returvandet fra forbrugerne opblandes med fremløbsvandet ude i boosterstationen. På den måde sparer man sig for at bruge en masse energi på at pumpe returvandet hele vejen tilbage til fjernvarmeværket. I forbindelse med denne løsning har vi regnet på drifts-økonomien, og det viser sig, at det rent faktisk kan være en lille pengemaskine for fjernvarmeværket, da der kan spares rigtig meget i varmetab i ledningsnettet, forklarer Lars Ehlern Bech, der i øjeblikket kører landet tyndt for at besøge potentielle kunder.
Han fortæller, at det allerede har båret frugt, men vil endnu ikke ud med, hvem der er næste aftager af en Pipeteq-boosterstation fra Langeland.