23948sdkhjf

Kystnært havlager en gamechanger

- Konceptet EE GigaStorage går ud på, at man lagrer energi fra vindmøller og solceller som varmt vand i store kystnære vandlagre, indtil man skal bruge det varme vand til fjernvarmeproduktion.

Magasinet Offshore

Artiklen er en del magasinet Offshore, som netop er udgivet: Læs magasinet her. http://epaper.nordiskemedier.dk/nordiskemedier/151/

Du kan også læse andre artikler fra magasinet:

Sådan lød den korte version, da European Energy tidligere på året lancerede konceptet for energilagring.

- EE GigaStorage er en gamechanger i vores kamp mod klima-forandringerne. Der er ingen grænser for størrelsen på vores løsning og det vil være en konkurrencedygtig løsning ud for kysten ved alle fjernvarme- og fjernkølede byer. Vi forventer stor efterspørgsel på løsningen, som allerede kan konkurrere prismæssigt med andre løsninger, sagde CEO Knud-Erik Andersen tilbage i marts måned.

Hvordan virker det?
European Energys havlager er bygget op som en kystnær ø, der huser både vindmøller, solceller og de 20 meter dybe vandbassiner, der skal fungere som lager.

Strømmen fra solcellerne og vindmøllerne sendes gennem varmepumper eller elkedler ned i de store lagre. Her kan energien lagres i op til et år, før den hentes og sendes direkte ud i fjernvarmenettet – eller alternativt fjernkølingsnettet.

Lagrene kan nemlig gemme på både varme og kulde.

European Energy har søgt patent på EE Gigastorage-metoden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14