23948sdkhjf

Satsning på Europa kan være risikabel

Det er budskabet til underleverandører i vindmølleindustrien fra Vindmølleindustrien
Vindmølleindustriens 220 medlemmer forventer, at over halvdelen af deres vækst vil forekomme på det europæiske marked, det skriver JP. Det er forståeligt, men vækker bekymring i Vindmølleforeningen.

- Det europæiske marked er stadigvæk stort og interessant for sektoren. Derfor er det naturligt, at mange virksomheder er optaget af netop det marked. Men det er en anelse bekymrende, siger Jan Hylleberg, adm. direktør i Vindmølleforeningen.

Efter flere års fremgang står det europæiske vindmøllemarked i stampe. Håb om snarlig fremgang i Europa, når EU's satsning på grøn energi slå igennem, er ikke nok til at overbevise.

En af årsagerne til tilbagegangen på det europæiske marked er nedskæringerne i statsbudgetterne, og dermed tilskud til vindmøller, i kølvandet på finanskrisen.

Bred interesserne ud
Anbefalingen til hvordan underleverandørerne kan undgå at komme i problemer, hvis forventningerne til vækst på det europæiske marked ikke indfries er klar. Sats på andet og mere end Europa.

- Det vigtigt, at virksomhederne ikke sætter sig selv i en situation, hvor de er 100 pct. afhængige af det nær-europæiske marked. Der vil være behov for, at nogle af leverandørerne anskuer tingene i et lidt bredere perspektiv, siger Jan Hylleberg

Ud over Europa viser undersøgelsen Deloitte har foretaget for Vindmølleindustriens, at medlemmerne forventer, at en fjerdel af væksten vil komme fra Kina og en tiendedel fra USA.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094