23948sdkhjf

Milliardinvestering skal sikre Dong vækst

Dong Energy vil være større i udlandet end i Danmark
For at indfri denne målsætning om kundevækst i Nordvesteuropa har Dong investeret 10 mia. kr. i 2010 og forventningen er at investere yderligere 10-15 mia. kr. i 2011.

Partnerskaber med eksisterende energiselskaber, som står for salg til lokale forbrugere er kernen i Dong Energys strategi.

Hollandsk forbindelse vigtig
I Holland ejer Dong Energi et enormt gasværk og har investereti en LNG-terminal, som indeholder nedkølet gas. For at øge omsætningen og udvide kundebasen har man indgået et samarbejde med det hollandske energiselskab De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE).

- NLE i Holland er meget dygtige og entreprenante og har opbygget en god forretning. Vi har indgået partnerskab med dem, for det er det bedste afsæt for, at de bevarer energien og det ”drive”, der har karakteriseret deres ekspansion på det hollandske marked, siger Dong Energy’s koncernchef for salg og distribution, Lars Clausen til Dagbladet Børsen.

Med aftalen øges Dongs antal kunder på det hollandske energimarked fra 150.000 til 530.000. Det er dog langt fra koncernens ønskede kundegrundlag.

- Vores erfaringer viser, at en million kunder sikrer, at vi opnår kritisk masse, siger Lars Clausen

Når Dong målet om en mio. kunder bliver de blandt landets fem største energiselskaber.

Hvordan udviklingen i Holland kommer til at forløb kan påvirke Dongs videre fremfærd på det engelske marked.

England i fokus
Dong har allerede del i forsyningskæden på det engelske marked har med et stort antal havmøller, et strømproducerende gasværk og leverer gas til fra sine norske gasfelter.

- Jo større del af værdikæden, vi kan komme ind på, jo bedre pris kan vi få, og derfor ser vi naturligvis på England potentielt som det næste marked, siger Lars Clausen.

Potentialet kan meget vel ligge i aftaler med engelske energiselskaber, der ligesom det er tilfældet i Holland, kan give Dong mere direkte adgang til forbrugerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111