23948sdkhjf

EnergiMidt taber reklamesag til forbruger

Misbrug af el-selskabets kundebase er sagens kerne
Med elregningen fra EnergiMidt Net fulgte en reklame for varmepumper fra et af EnergiMidts kommercielle selskaber. Det vakte harme hos et af det Silkeborgb-baserede el-selskabs kunder,
Jørn Litmann. Han klagede til Energitilsynet, der nu har givet ham medhold.

Energitilsynets beslutning betyder, at EnergiMidt straks skal stoppe reklamerne. De skader den fri konkurrence lyder kritikken.

- Det er et problem for de øvrige VVS-installatører og el-installatører i området, at man kan udnytte sit monopolselskab til at reklamere for et selskab, der er i konkurrence med andre VVS- og el-installatører, forklarer Jørn Litmann til P4 Østjylland.

Ulovlig sammenblanding
EnergiMidt har som leverandør monopol, men er som udbyder af andre services i konkurrence med VVS- og el-installatører. Ved at vedlægge reklamer for de af selskabets kommercielle aktiviteter, der er i konkurrence med andre private installatører, udnytter EnergiMidt sin kundedatabase ulovligt.

- Problemet er, at man har et monopolselskab, hvor kunderne er tvunget til at handle, og så har man et kommercielt selskab, hvor kunderne har det frie valg. De to ting blander man sammen, siger Jørn Litmann.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078