23948sdkhjf

Husets Web skal give husejere i Århus mere energieffektive boliger

62.000 række og parcelhusejere i Århus får en mulighed for at få overblik over boligens energitilstand med et nyt energiberegningssystem
Husets Web er navnet på det prisbelønnede energiberegningssystem, som nu kommer de århusianske boligejere til gode. Ud fra oplysninger om boligens størrelse, byggeår og varmekilde direkte fra BBR-registret og andre offentlige databaser giver systemet et overblik over boligens energitilstand.

Dertil tilbydes gratis rådgivning fra en energikonsulent, der udarbejder en handlings- og en finansieringsplan for energieffektivisering af boligen. Endvidere er det muligt at søge om tilskud fra Affald Varme Århus til disse energieffektiviseringer.

Skal kunne betale sig
Århus Kommune har som mål at reducere varmeforbruget og dermed en stor del af byens CO-udledning. I dag stammer ca. en fjerdedel af kommunens CO2-udslip fra varme.

- Energiberegneren Husets Web kan give boligejere en plan for energieffektivisering af bo-ligen. Vi tilbyder løsningen gratis til århusianerne, fordi vi ser det som en del af en større indsats med masser af positive gevinster for Århus, siger Laura Hay, Rådmand for Teknik og Miljø.

Forslagene, der kommer ud af Husets Webs beregningerne af energibesparelsesmuligheder, skal kunne betale sig for boligejerne.

Energieffektiviseringerne skal skabe grøn vækst
Håbet er, at Husets Web og indsatsen omkring projektet vil gavne både boligejere, håndværkere, kommunen og staten og dermed udmønte sig i en lokal grøn vækstpakke.

- Vi håber på at kunne sætte gang i, hvad man kunne kalde en lokal, grøn vækstpakke. Boligejeren sparer penge på el- og varmeregningen. Den fælles CO2030-klimaindsats i Århus fremmes, og CO2-udslippet reduceres. Beskæftigelsen understøttes, og der skabes grøn vækst. Sammen med planen om at satse på vindenergi og biobrændsel vil Århus både på den korte og den lange bane være rigtig godt på vej mod et samfund, der er uafhængigt af fossile brændsler,” siger Laura Hay.

Du kan få beregnet energieffektiviseringsmulighederne på aarhus.husetsweb.dk hvis du bor i Århus Kommune
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094