23948sdkhjf

CO2-neutral varme i hovedstanden i 2025

De fem kommuner København, Gladsaxe, Gentofte, Taarnby og Frederiksberg vil investere 350 mio. kr. i en CO2-neutral varmeforsyning
De 350 mio. kr. skal først og fremmest anvendes i en omstilling af produktionen. Hvor der nu fyrres med kul og naturgas, skal der i fremtiden anvendes biomasse. Allerede indenfor de næste fem år skal CO2-udledningen halveres. Det skriver Nordjyske.

Nås målsætningen vil det svare til en årlig reduktion på 800.000 tons CO2.

Dyrere varme
De store investeringer og efterfølgende ændringerne i varmeproduktionen vil betyde, at forbrugerne får en større varmeregning. Det skræmmer dog ikke alle. En undersøgelse foretaget for fjernvarmeselskabet CTR viser, at 39 procent af selskabets kunder er villige til at betale mere for miljørigtig strøm.

Fra politisk hånd regner man også med, at den teknologiske udvikling vil være med til at mindste prisstigningen.

- Men vi regner med, at der i løbet af de kommende år vil komme nye tekniske løsninger, der vil gøre det billigere end nu at gøre fjernvarmeproduktionen CO2-neutral, så vi forventer ikke de store prisstigninger, siger Bo Asmus Kjeldgaard til P4 København

Går foran
Tiltaget er en del at hovedstandens plan om at være verdens første CO2-neutrale hovedstad. Det var derfor en stolt miljøborgmester, der beskriver planen.

- Det er rigtigt fornuftigt allerede nu at foretage den første omstilling fra fossilt brændsel til biomasse. Og det er mindst lige så fornuftigt, at beslutningen tages på tværs af kommunegrænser og i et langsigtet perspektiv. Der findes ingen hurtige og lette løsninger i forhold til vores klimaudfordringer, så vi må gå nye veje og skabe alliancer på tværs af geografiske og organisatoriske grænser.

Gennemføres planen vil den samlede danske CO2-udeldning på varmeområdet blive reduceret med 10 procent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062