23948sdkhjf

Ny fond skal fremme dansk energieksport til Asien

Fonden skal yde støtte til finansiering af energi- og teknologieksport til de asiatiske lande, hvor efterspørgslen efter energi stiger stærkt
Manglende finansiering er et problem, som mange mindre virksomheder løber ind i, når de forsøger at sælge energiløsninger på de asiatiske markeder. Det er Nordyjysk Elhandel og Industrialiseringsfonden for Udviklingslandene, IFU, som står bag en fond, der vil hjælpe virksomhederne forbi den forhindring.

- Finansieringen er blevet det vigtigste konkurrenceparameter. Hvis man har en attraktiv finansieringspakke, så kan man få projekterne, siger Jakob Linulf, Head of projektdevelopment hos Hordjysk Elhandel, til Jyllandsposten.

Grøn energi bliver fokusområdet
Fonden vil få et bredt sigte. Både omfattende projekter som vindmølleparker og mindre samarbejder om f.eks. energibesparelser regnes som potentielle samarbejdspartnere. Fælles bliver dog, at projekter indenfor grøn energi kommer i centrum for fondens aktiviteter. Det mener initiativtagerne vil have en gavnlig effekt på flere fronter.

- Vi vil både skaffe finansiering til nogle klimaprojekter med ren og effektiv teknologi og fremme den danske eksport på energiområdet. Og så vil vi selvfølgelig sikre et afkast til os selv og til alle dem, som ender med at investere i fonden, siger vicedirektør i IFU, Torben Huss.

Enormt potentiale
Efterspørgslen på de asiatiske markeder bliver understreget af en nyligt offentliggjort rapport fra Det Internationale Energi Agentur, IEA. Der fremgår det, at Indien og Kina vil opleve den største stigning efter energi. Eksempelvis ventes Kinas energiefterspørgsel vil stige med 75 procent frem mod 2035.

- Det er helt uhørt, som det asiatiske energimarked vokser. Den ekstreme vækst er drevet af, at energien ikke kan følge med den økonomiske vækst i de asiatiske lande. Der er virkelig uanede muligheder, siger Jakob Linulf.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078