Fermacell går i loftet
For halvandet år siden kunne man for første gang se og røre ved Fermacells nyeste skud på stammen Fermacell Acoustic – en akustikplade, der absorberer lyden i trompet-formede slidser, skåret ud i hård fibergips - på messen Byggeri16 i Fredericia.
Når, der står første skud på stammen, så er det fordi, at Fermacell i den tid, der er gået, siden messen i Fredericia sluttede og indtil nu, hvor Building Green er lige om hjørnet, har udvidet akustikplade-paletten.
- Vores mål har hele tiden været at lave et helt produktprogram. Lige nu har vi to designs og et tredje er på vej, fortæller Niels-Jørgen Pallesen, markedsdirektør hos Fermacell i Nordeuropa.
Nu går vi i loftet
Ved lanceringen af produktet for halvandet år siden kaldte Fermacell det en enorm satsning. Hvis du spørger Niels-Jørgen Pallesen i dag, så er det, det stadig.
- Vi har gennem de sidste mange år haft voldsom fremgang på vores almindelige fibergipsplader til væggene. Men med Fermacell Acoustic har vi valgt at gå i loftet, forklarer Niels-Jørgen Pallesen.
Og det er altså ikke bare på placeringen fra væg til loft, at Fermacell har betrådt nyt territorium.
- For os var det et helt nyt produktprogram, som også var udviklet sammen med en designer, fortæller Niels-Jørgen Pallesen
Designvejen var altså en helt ny vej at gå, men samarbejdet med designer Lars Vejen og akustiker Richard Ballinger har været lidt af en succes.
Niels-Jørgen Pallesen fortæller i hvert tilfælde, at det samarbejde fortsætter, når der skal udvikles flere skud på stammen, så de to designs man står med i dag, Barcode og Gradient, kan få lidt selskab.
Stor efterspørgsel
Fermacell Acoustic har altså eksisteret i halvandet år, men produktet har alligevel været længe om at finde vej til markedet.
- Vi producerer pladerne i Danmark, og vi har to forskellige systemer. Så selvom vi præsenterede produktet sidste år, så er det faktisk først i år, at vi er begyndt at levere. Det har taget lang tid at få produktionen op at stå, fortæller Niels-Jørgen Pallesen.
Den langstrakte opstart rådes der nu bod på.
- Vi oplever helt vild interesse – især fra private og arkitekter. Vi har leveret til en del projekter allerede. Hjørrings nye rådhus er fuldstændigt udsmykket med vores akustik-design, fortæller Niels Jørgen Pallesen.
Lyd er vigtigt
Størst er efterspørgslen dog fra de private bygherrer, hvilket der er en helt bestemt årsag til.
- Folk har fået øjnene op for at indeklima ikke bare er luft – det er altså også lyd, forklarer Niels-Jørgen Pallesen
At lyden pludselig har fået stor betydning skyldes, at de hvide enkle flader, der kendetegner den nordiske boligstil og som lægger op til minimalistisk indretning, kan afstedkomme problemer med akustikken og lydmiljøet.
Men netop slidserne i akustikpladen fra Fermacell kan håndtere hele spektret af lyd fra de dybe bastoner til den høje diskant – Det giver en mere afbalanceret lyd – uden man behøver at gå på kompromis med designet. Sådan forklarer designer Lars Vejen det.
- Da vi fik foretaget lydmålinger, scorede pladerne fantastisk godt på alle områder. Den afbalancerede lyd medfører, at det er langt behageligere at opholde sig i rummet, fortæller Lars Vejen.
Stand 65
Bygherrer, arkitketer, studerende og alle de andre, der måtte have interesse i bæredygtigt byggeri, kan altså på Building Green i næste måned få lov at se og røre ikke bare ét akustikprodukt fra Fermacell, men hele tre.
- Vi håber, at der bliver rigtig god aktivitet og at det bliver som de andre år – en masse spørgelyste mennesker. Det gode ved Building Green er at de er lykkedes med at få rigtig mange af de projekterende ud – det er der ikke mange af de andre messer der kan, siger Niels-Jørgen Pallesen.
Fermacell Acoustics kan opleves på Building Green, stand 65 i Forum i næste uge.