23948sdkhjf

Endelig: Nu kan barmarksværk dreje nøglen

Bygning, motor og inventar sælges til højestbydende.

Byrådet i Randers Kommune har på mødet den 6. november besluttet, at det lille barmarksværk Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk lukkes.

Det betyder at de forbrugere hos det lille værk, der endnu ikke har fundet sig et alternativ til varmen fra værket, skal have det gjort inden maj 2019.

Det er en lettet formand for værket, som Energy Supply har korresponderet med.

- Ja det var en dejlig nyhed, fordi den bringer klarhed, forhåbentlig ro, og fordi demokratiet har sejret. Vi er alle vindere i denne sag, også kommunen, lyder det fra formand Jane Kløve Bøje. 

Håber alle afkobles snarest
Jane Kløve Boje fortæller, at værket skal drives et stykke tid endnu, da byrådet har fastsat en lukkedato der hedder 31. maj 2019.

- Med mindre alle er afkoblet inden, lyder det fra Jane Kløve Boje. 

Hun og den øvrige bestyrelse håber, at alle er koblet af den 31. december 2018.

- Fra 1. januar 2019 modtager vi ikke længere grundbeløbet, og det vil generere en stigning på varmeregningen på 9 - 12.000 kr. pr. husstand, hvis der stadig er forbrugere tilbage på dette tidspunkt, forklarer Jane Kløve Boje om ønsket.

Alt sættes til salg
I forbindelse med lukningen vil der være en del gæld, som de enkelte husstande skal stå for at få afviklet.

I 2015 lød beløbet på 46.000 kr. pr. husstand, men Jane Kløve Boje forventer ikke det bliver så højt, da man når værket lukkes har fået betalt af på noget gæld.

Hun vurderer, at husstandene nok kan nøjes med det halve af de 46.000. Desuden arbejder bestyrelsen på at reducere beløbet yderligere.

- Bygning, motor og øvrige inventar skal sælges til højest bydende, så vi kan få vores aktiver realiseret, og derved minimere det beløb som hver enkelt eventuelt skal betale for lukningen.

En solstråle historie
Der har været meget ballade omkring lukningen, da en del beboere i Uggelhuse-Langkastrup ikke har været for, at værket lukkes. 

Men en dyr varmeregning og et ledningstab på 70 procent fik en stor del af andelshaverne i selskabet til at stemme for en lukning helt tilbage i februar 2016.

Argumenterne mod en lukning har været mange – et af dem har været at det ville være vanskeligt for nogen at finde alternativer til den kollektive kraftvarme.

- Der er nogle, som mener, at det vil være vanskeligt for nogle at koble om til egen varmekilde, men jeg kan fortælle om et ægtepar, som tidligere gav 54.000 kroner om året til fjernvarmen. De har nu haft deres varmepumpe i et år, og nu hedder varmeregningen 16.500 kroner om året, siger Jane Kløve Boje.

Jan Kløve Boje og den øvrige bestyrelse mangler nu bare det sidste lange træk hen mod en lukningen. 

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047